新手中的新手 (耳機/耳筒)

最近見到街上好多人配戴 monster beats 耳筒, 昨晚睇奧運見到多個運動員都係戴住 monster beats 耳筒, 覺得樣子好酷, 所以去百記睇, 見到價錢 $28xx, 藍芽 $38xx 左右, 請問這牌子耳筒係咪好好?
扒文見網友話monster beats 耳機, 唔得, 名過於實, 咁耳筒呢?

考慮買 耳筒/ 耳機, $1500-$2000 樓下, 請介紹 thx!

如果你諗住買隻耳筒只掛享身唔聽都OK, 襯衫姐!
相信玩過下耳筒耳機既朋友, 無咩可能會話呢個系列既產品會有合理音質, 更談不上"好"字.
好多人稱佢D耳機耳筒為十秒, 帶上聽歌不能多過十秒!

回復 2# markso0430

MONSTER BEATS?搶眼LOR~

要bass既
AUDIO TECHNICA d 平價型號都好好多

吓, 原來monster beats得個型, 仲要買到咁貴 @@"
我朋友用緊 EU tf 10 (原裝線), 但我借插落 iphone 4 和 note 聽, 沒有低音, 係咪正常? thx!
現在見到 百記買 $1599 心動呀!

EU tf 10 (原裝線), 但我借插落 iphone 4 和 n ...
snoopyhsy 發表於 2012-7-31 16:01

係ue唔係eu
可iphone同note 難d令tf10發揮得好
但未至於會沒有低音
你個fd隻10仔係咪新買既?應該未run in夠

係ue唔係eu
可iphone同note 難d令tf10發揮得好
但未至於會沒有低音
你個fd隻10仔係咪新買既?應該未ru ...
iamowl111 發表於 2012-7-31 19:22

她去年識人買 $1800, 應該用了半年, 日日都聽, 大多數睇劇聽, 每日睇3個鐘, 請問算唔算是 run 耳機? 還是一定要播歌才算 run 耳機?
我剛才去了百記買咗 tf10 $1599 hsbc vsia card 再有 $90 回贈落卡, 送線 和小禮品!
以前最貴都係買 $3xx 耳機, 今次過千元, 要對佢好 D, 請問我應該點樣 run 仔隻耳機呀? 謝謝教學 !

她去年識人買 $1800, 應該用了半年, 日日都聽, 大多數睇劇聽, 每日睇3個鐘, 請問算唔算是 run 耳機? 還是 ...
snoopyhsy 發表於 2012-7-31 21:01

都算run in
但你用之前最好都run下先
你可以就咁循環播歌
但6-8hrs就要停一陣
比耳機同player休息下

都算run in
但你用之前最好都run下先
你可以就咁循環播歌
但6-8hrs就要停一陣
比耳機同player休息下 ...
iamowl111 發表於 2012-8-1 13:02

請問累積多少時間才算 Run 好隻耳機, 叫做合格?
音量輕微已經可以?

回復 4# snoopyhsy

動鐵耳機唔多駛run in la
你聽唔到低音係因為你未戴好
10仔3 個單元有2 個都係中低音單元....戴得好不知幾有力
原裝線被彈的通常都係人聲唔出, 反而係樂器聲出齊

回復  snoopyhsy

動鐵耳機唔多駛run in la
你聽唔到低音係因為你未戴好
10仔3 個單元有2 個都係 ...
marcochl 發表於 2012-8-1 16:13

如果要出人聲, 應該換條咩線? thx!