[開箱] 淘寶仿黑鳥耳放

我估應該無人會入左呢隻耳放玩緊,抱著『我不入地獄,誰入地獄』的心態,係淘寶入左呢隻手提耳擴
(不過實情係無錢買正品來路貨,惟有面向國貨 )

不錯的外型

用OPA2111雙運放,話係Class A線路(擬似仿SR-71A線路),雙9V供電

PCB底,貼片焊工不俗

配搭iPod Classic 160GB

低燥唔明顯。音色亮麗、整體音域高底音表現出色,中音醇厚。分力良好。

用了之後發覺原來ipod的聲音是如此這般美好。

相對我另外一部的仿XP-7,這部仿SR-71A聲音更加甜美。如果轉用LME49720或者discrete opamp應該更加靚聲。不過要公平小小,部XP-7的價錢只係部仿黑鳥的一半。

仿XP-7

幾錢?

請問你果隻耳機係咩型號

幾錢?
dev.f 發表於 2013-6-6 21:47

淘寶人仔1180,當然淘寶可以講價,講到幾多睇你牙力呢

請問你果隻耳機係咩型號
SSKR 發表於 2013-6-6 22:39

相入面個隻係Grado Alessandro Music Series One,
Grado Alessandro Music Series One開箱文
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1859786

我另外仲有隻Shure SE215入耳

好唔好聲?
我見你依部同黑鳥唔同.用輸出功率管推.

好唔好聲?
我見你依部同黑鳥唔同.用輸出功率管推.
伏喱哩 發表於 2013-6-7 17:34

聲,我覺得好過我用緊部仿XP-7
不過大家價錢相差一倍
我懷疑佢仿黑鳥者,未必係既

聲方面幾夾隻MS1

支持開箱

佛山都都有黑烏賣.2XX.平你依隻好多.如果想大改可以諗諗.不過用9V叉電聽兩粒鐘到唔夠喉.

佛山都都有黑烏賣.2XX.平你依隻好多.如果想大改可以諗諗.不過用9V叉電聽兩粒鐘到唔夠喉. ...
伏喱哩 發表於 2013-6-10 15:35

平咁多,俾人昆左
有無link可以參考一下