請師兄推介,乜歌都會聽,邊隻$500上下耳筒表現平衡?

有少少要求,唔洗要speaker and vol control,最好條線粗身少少,因為怕易斷
超少少都可以,請推介

sata線?

最好圓線,唔想要意粉線

最好圓線,唔想要意粉線
Shindoi 發表於 2013-6-12 21:23

圓線果d好似隻隻都差唔多,膠線一條,
一般果d都係唔扯得,更加幼果d就唔在講。
除左菲利佬隻 tread 表面好似用尼龍包左一層,比較堅固之外。
一係搞 巴德線 果d,睇見都覺得粗。

圓線果d好似隻隻都差唔多,膠線一條,
一般果d都係唔扯得,更加幼果d就唔在講。
除左菲利佬隻 tre ...
getghost 發表於 2013-6-12 22:58

師兄想問咩係巴德線?

師兄想問咩係巴德線?
Shindoi 發表於 2013-6-13 08:19

google就搵到d圖
或者你搵一d係"打媽"兩條線痴埋一齊果d耳機,
咁又可能堅固d。

i see..兩條痴埋一齊就叫巴德線
唔該

i see..兩條痴埋一齊就叫巴德線
唔該
Shindoi 發表於 2013-6-13 13:52

唔係啊~
6# 我貼果張圖只係想講,可以搵d兩條線痴埋一齊果種耳機,咁樣就算扯都可能捱得住。

依d先係巴德,係未粗好多呢~
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

唔係啊~
6# 我貼果張圖只係想講,可以搵d兩條線痴埋一齊果種耳機,咁樣就算扯都可能捱得住。

...
getghost 發表於 2013-6-13 19:57

oh i see,
真係粗好多,應該好耐用
巴德線係唔係 westone um1 果D?

唔係啊~

...
getghost 發表於 13-6-2013 07:57 PM

C 兄.....樓主問介紹耳筒.....你可以去到咁遠既.....
冇玩耳機都未必識呢D ......

回反樓主~
$500 平均
Audio Technica ATH-Pro5 , ATH-M40 , ATH-WS55
JVC HA-RX900