其實OPA 係HK有沒得直接買?

我見RS & E14 賣LME49720NA 同 HA 都唔貴
不過要等佢寄上門SSP 有沒地方有得直接買

等我遲下都可買不同的OPA 玩下

其實OPA 有邊粒好用呢?

因為我部AMP 有4粒BUF 左聲道二粒 右聲道二粒 之後先到amp

禁樣的話可點玩法呢? 4粒BUF 用咩好 amp 又用咩好

現在用5粒JCR 5532DD 高音始終不到位暖聲 好胆味 聽高音&女聲不耐聽
我想高音好D 係咪用49720na 會好點?
因為HA 係我部amp 上應該電壓&阻值問題 1粒用在amp 上正常聲大一點點會破音
如用在4粒BUF 上更大問題 正常聲都會破音

現在有朋友淘左MUSES02 睇下會不會更好 如果ok 直接叫佢賣比我
因為始多人都話49720na 不是太過理想~~

49720na in RS 27$HK
仲有咩OPA 好玩

我要音場 & 高音 &女聲& 比較深的低音 & 動態

小弟在新高登見到有得賣, 聽聞鴨寮街都有, 但唔識去.

小弟在新高登見到有得賣, 聽聞鴨寮街都有, 但唔識去.
vitamin 發表於 2014-7-3 16:33

新高登三樓賣hifi amp果間? 貴嗎?
我如果貴不過RS 27$ 粒的話
我都會林下買5粒回來玩下

貴, 我之前係團購買, 但買漏了一粒49710HA. (P.S. 新高登$80)

新高登仲有:
OPA2604AP
2132PA
2134PA
AD797ANZ
275GPZ

可以留意下團購幾時再開
之前都買過49720HA

我見好似五月想組過團購
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

同問opamp,原本opa2684
可換成opa1602/1612/1632 嗎?

貴, 我之前係團購買, 但買漏了一粒49710HA. (P.S. 新高登$80)

新高登仲有:
OPA2604AP
2132PA
2134PA
AD797 ...
vitamin 發表於 2014-7-3 16:48

沒49720na ?

可以留意下團購幾時再開
之前都買過49720HA

我見好似五月想組過團購
conceptkyle 發表於 2014-7-3 16:54

但HA 唔知係我部機唔得,定我入到左假貨
係台amp 得,係我部mobile amp 有破音
所以買49720na 好像安全d

我見RS & E14 賣LME49720NA 同 HA 都唔貴
不過要等佢寄上門SSP 有沒地方有得直接買

等我遲下都可買不同的O ...
shal 發表於 2014-7-3 16:04

淘寶d MUSES02  九成十係假,咪買

回覆 8# shal

如果只係少量可以上Ti apply sample, 不過你要5粒