[測試] 現時有無播放器可以播到64bit 352.8KHz???

電腦用老虎咭只可播到24bit,192k.........或者點set可以聽到尼?謝謝

twfcc 發表於 2014-10-1 06:23

我電腦用foobar播唔播到架ching?

回覆 3# jackowai
ching, 就算software得都要hardware得先可,還有是否先downsampling後再解未必係原生352.8/64.
那裡有source呢?
另外,現在街可買到的這樣民用產品以我所知最高可解pcm32/768, 那隻產品咁勁可告知?

我電腦用foobar播唔播到架ching?
jackowai 發表於 2014-10-1 23:19

我估要down sampling

(Sent from HKEPC iPad app)

回覆  jackowai
ching, 就算software得都要hardware得先可,還有是否先downsampling後再解未必係原生352.8/ ...
KOJI 發表於 2014-10-2 00:21

係foobar點做downsampling呀,教教我,我只係用Asus Xonar Essence STX II 黎聽歌,24bit 192係聽到的,

我就係唔識,初接觸DSD野?佢寫係规格:母带無損至PCM(类似重新封装)
Wave IEEE float signed 64Bit,352.8KHz,45158Kbps,STEREO

我估要down sampling

(Sent from HKEPC iPad app)
twfcc 發表於 2014-10-2 08:48

如果係手提播放器AK120個啲播唔播得出架?因為有興趣想入,了解清楚先,

回覆 4# KOJI

都唔使點解,佢每一首歌都獨立成2G,有機會可以send比你睇下有無辨法聽到

回覆 8# jackowai
ching , 2G一首又似堅有無link呀,自己download試下~

回覆  jackowai
ching , 2G一首又似堅有無link呀,自己download試下~
KOJI 發表於 2014-10-2 13:33

條大陸link黎,今日死鬼左,你有無QQ或whatsapp,到時傾丫,都唔知點send比你,咁大個檔