[開箱] JVC FXD70

近日Yen低水,手痕痕行下亞媽信,本身想買耳膠,結果就買埋依隻野

一開聲,嘩,殺雞咁聲,都係擺埋一二邊比佢煲番一兩百個鐘先好聽

報告完畢

近日Yen低水,手痕痕行下亞媽信,本身想買耳膠,結果就買埋依隻野

一開聲,嘩,殺雞咁聲,都係擺埋一 ...
benson6882004 發表於 2014-11-15 14:09

隻嘢唔差,不過冇驚起,一隻好日本聲底嘅機,聽 J-POP 唔錯

隻嘢唔差,不過冇驚起,一隻好日本聲底嘅機,聽 J-POP 唔錯
snp386 發表於 2014-11-15 14:14

聲當然冇,但價錢相宜
用黎聽早期既ELT一流,電子樂加清亮女聲

一聽厚暖。。。唔合格,人聲拉到好薄

聲當然冇,但價錢相宜
用黎聽早期既ELT一流,電子樂加清亮女聲

一聽厚暖。。。唔合格,人聲拉到好薄 ...
benson6882004 發表於 2014-11-15 14:22

聽 ELT 、MOVE 應該真係唔錯,pioneer 應該都會加人減價戰,全球啲耳機 12 大把平嘢執,平到你唔信,不過香港就永遠唔會減

聽 ELT 、MOVE 應該真係唔錯,pioneer 應該都會加人減價戰,全球啲耳機 12 大把平嘢執,平到你唔信,不過 ...
snp386 發表於 2014-11-15 14:34

所以要揀歌聽
依隻野運埋過黎香港(當然要用轉運)都係大概二百五

依隻野既分析力唔輸班動鐵 不過真係薄到好似殺雞咁

CHING 又咁啱, 我最近都係秋葉原D鋪入左隻, 唔駛三千日元 FXD70 之前我都賣過幾隻出去( 以前訂多隻黎轉售出去賺運費真係本少利大 ).  原本都唔想再入, 但實在太平, 最後都係入番隻收藏.  

呢隻耳機煲開後既高音伸延性真係當今數一數二, 夠推力既話, 分析力拍得住旗艦, 係 BASS 鬼咁多, 音場差少少, 同埋要夾機, 我用厚聲既 HM601 夾佢覺得幾好, 性價比超高.  不過我都係鍾意厚暖聲多 D, 所以呢隻始終唔係我既主力咁.

另外, JVC 新出既 FXH 30/20/10 如無意外應該係 FXD80/70/60 系列既後繼機.

CHING 又咁啱, 我最近都係秋葉原D鋪入左隻, 唔駛三千日元  FXD70 之前我都賣過幾隻出去( 以前訂多隻黎 ...
countryboy 發表於 2014-11-15 16:12

我係大相機買,係運費貴左d

我都係鐘意比較厚暖少少, 所以用緊IM03,
但依隻有另一番味道,聽早期ELT,Perfume,May'n初出道個堆Marcross F既歌係會幾夾

以前好中意玩jvc嘅微動圈,到頭剩番只fxd70。。。覺得分離度系嚟個價錢真系冇得揀,不過戴著時間長了好唔舒服