想指教一下有沒有版友聽過phonitor 2同埋phonitor mini ?

我只係聽過友人部phonitor 1 + k702 65th 出黎既效果,其實幾合我胃口
現在正物色一台台式headamp黎準備推K7XX
但phonitor 1已停產,由phonitor 2取代
幾個月前SPL岩岩又出左phonitor mini,省去左好多我用唔著既功能
但係我又唔知佢d聲音實際係點樣
phonitor 2估計應該都係phonitor 1既取向之下再提升些少,但說實價格有點令我卻步
所以平一半既phonitor mini會係我首要考慮.

所以在此想問一下各位前輩有沒有聽過這兩隻headamp呢?

感謝

我只係聽過友人部phonitor 1 + k702 65th 出黎既效果,其實幾合我胃口
現在正物色一台台式headamp黎準備推K ...
akitohk 發表於 2014-12-5 02:58

Phonitor 2就知有人用,不過 Phonitor 個價就............不如直接買部 Contral-Amp好過

Phonitor 2就知有人用,不過 Phonitor 個價就............不如直接買部 Contral-Amp好過 ...
snp386 發表於 2014-12-5 03:07

kitty師兄咁晚都未訓嗎?
我聽日放工會出去各大headfi店睇一睇有無demo試聽下先..
mini個價6k hkd其實我都接受到.. 成13k既phonitor 2我除非年末花紅好多,唔係唔會考慮的
定係等新淨的2手phonitor 1? 都係差唔多價.

kitty師兄咁晚都未訓嗎?
我聽日放工會出去各大headfi店睇一睇有無demo試聽下先..
mini個價6k hkd其實 ...
akitohk 發表於 2014-12-5 03:18

啱啱做完運動,睇埋美國收市就去飲早茶

Phonitor 2 咁平,反而 mini 就咁貴 --->Phonitor 2 賣--> 新台幣 80000,mini 賣--> 新台幣 20000

啱啱做完運動,睇埋美國收市就去飲早茶

Phonitor 2 咁平,反而 mini 就咁貴 --->Phonitor 2 賣- ...
snp386 發表於 2014-12-5 03:22

我都覺得好奇怪,明明spl個MSRP 一部649euro,一部1649euro
點解黎到厘邊個面價一點也不跟比例,希望暗價似樣返少少啦.

我都覺得好奇怪,明明spl個MSRP 一部649euro,一部1649euro
點解黎到厘邊個面價一點也不跟比例,希望暗 ...
akitohk 發表於 2014-12-5 03:27

不如等埋花紅,到時香港應該有得賣,個聲配好多機都靚到爆,一部應該可以滿足晒你所以嘢,有排都唔洗買其他

部機除左靚仔,就唔知有乜好講
lionking32 發表於 2014-12-5 05:17

邊個靚仔 有冇佢咁形咁靚仔先