[開箱] 新玩具 Creative SB E3

因為有時出街想不帶太多野
而以想聽下歌又要高音質小小
所以入了這個E3小東西

因為佢可用Bluetooth aptX csr聽歌,又有內置24-bit96kHz USB DAC for ios / android & Windows/OSX
最緊要佢又系一個mobile map 價值1k 左右所以入手玩下

官方只送 OTG Cable / microUSB Cable / Line 對錄線 各一條

有NFC android 可用NFC 做快速連接
機身有Vol +/- & |<< >>|

有兩個耳機out 支援同時兩對耳機一齊聽

line in & USB 叉電&DAC

開關&接電話 play & stop 制,內置mic可傾電話

IOS 下直接支援,一接上即用得。

音質係有明顯提升到不過我ip內沒losslass 所以不能試到佢真實音質如何
不過用BT 聽ACG & TTPOD 內所謂的LassLoss 又真係可接受

以後出街可用T2>E3 Bt 接IP 聽歌了

我遲小小才用846+E3 DAC OSX or IP play 真losslass
到時先再收詳細音質包膠

留位

ching, 我諗緊買E5, 只係怕呢個series啲聲太味精
ching請教下知唔知E3邊到有試聲?

ROBI!!!!!!!!!!!!!!!!

ching, 我諗緊買E5, 只係怕呢個series啲聲太味精
ching請教下知唔知E3邊到有試聲? ...
monster2046 發表於 2015-1-5 12:05

e3沒咩味精
不過都要要上PC 試先知

E5你不會覺得大部嗎?我覺得好大部

ROBI!!!!!!!!!!!!!!!!
tsav 發表於 2015-1-5 12:49

我仲有隻大robi 不過等得我好苦現在才9期

我仲有隻大robi 不過等得我好苦現在才9期
shal 發表於 2015-1-5 13:09

我都想買架,可惜屋企冇位
買得一定買兩set , 連盒真係唔掂

e3沒咩味精
不過都要要上PC 試先知

E5你不會覺得大部嗎?我覺得好大部 ...
shal 發表於 2015-1-5 13:08

所以我點都係睇過實物聽過D聲先囉

所以我點都係睇過實物聽過D聲先囉
monster2046 發表於 2015-1-5 14:09

試下上亦x到睇下有沒demo