[開箱] Audio-Technica IM03 開箱

本人第一隻IEM
之前開個post問AKG 271MKII 升級
不過好多師兄係到講換線啦, 換線啦, 換線啦
我都想呀不過我唔係香港讀書
我自已搵左好多關於IEM
睇過Westone,UE, Sony, JVC,Shure, Sennheiser,Philips Fidelio
不過我自已覺得ATH IM 會適合自己多D
因為以前都用過佢D headphone 都OK 唔錯既
所以我就叫我個friend幫我係香港買隻IM03過泥
同我有個friend佢生產音響生意
佢自己都用ATH 個D高檔野同佢玩個D玻璃碟
自己站時用緊Fiio X5 + E12A
唔講禁多啦開箱啦

不過大家語好問我聽感係點
因為用左都係十粒鐘到炸

佢個bass 係咪真係好唔掂架?
好想買

回覆 2# pikarika

個bass站時都答唔到你
因為新買返泥真係要burn in

回覆 2# pikarika

呢隻耳機出名平均, 低音唔掂係同 beat 比?

想入返隻日水

回覆 4# tvbau

"必屎"果d"嘭"到人都癲喎

回覆  pikarika

個bass站時都答唔到你
因為新買返泥真係要burn in
tsetoiyue2004 發表於 2015-1-21 07:55

玩強強大大bass 就去買JVC, fx750, fx850,
佢地$2000 有找
小心 fx850, 850隻耳機真係好大.....

玩低音同中音 ie80 都okay

呢對帶上耳舒唔舒服?我見IM03, 04大過IM01, 02少少
另外條線掛耳嘅感覺如何?大陸有人話對線搞到佢哋皮膚敏感  

我唔明點解Westone可以造到耳機咁細 (W60)? ATH 3單元但好似牛咁大隻?

回覆 5# a860

我就唔係幾建意你買水貨啦
日圓貶值係抵呀
不過因為保養關係我建意你買Hong 貨啦
師兄隻野水貨都要二千幾起
講真一句多過幾舊水
費時麻煩啦
唔怕一萬之怕萬一呀嗎