想買又平又隔音好既入耳式耳機(連訓覺用)

有冇師兄玩開平價入耳式既推介下?
點為之隔音好,我既定義係,例如住係唐樓頂層唔多車既馬路邊可以隔到大部份車聲,大約係咁

訓覺用就唔好好買 westone 的

訓訓下幼導管比個身壓一壓就88

訓覺就用 隔音耳塞 la..... 買耳機好易整爛

你求其買個入耳加個comply耳棉就會好隔音。或者直接買耳棉唔駛買耳機,如果只係求隔音,但太靜會聽到心跳聲。

http://www.complyfoam.com/products/comply-foam-plugs/

其實係咁,我一向有用耳棉耳塞訓覺,因為我太醒訓
耳棉會隨住載既次數隔音慢慢變差
耳膠耳塞都試過,但係又太硬
同埋我有聽音樂聽電台入睡既習慣,但我唔知有咩平價又隔音好入耳式,westone試載過隔音超好,但真係聽人講過如果載住黎訓係有可能會壓斷左留係耳窿入面....

入耳多數有舊野突出離,訓覺帶點都會梗住,所以都好難被免整甩/難,除非你訓覺正係向上。

點為之隔音好,我既定義係,例如住係唐樓頂層唔多車既馬路邊可以隔到大部份 ...
ways 發表於 2015-2-2 05:30

Klipsch X10 好聲隔音又好,size 又好細,瞓覺打側身壓住都唔會梗耳。你可以去Klipsch X11 條主題睇睇,有師兄介紹淘寶貨EX10,抄到十足十。

點為之隔音好,我既定義係,例如住係唐樓頂層唔多車既馬路邊可以隔到大部份 ...
ways 發表於 2015-2-2 05:30

HiFiMAN RE-300
超細粒
我晚晚戴住瞓,點轉身都無影響
最緊要既係:我戴左都吾覺戴左,因為真係好輕好細粒
21樓有賣

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

Klipsch X10 好聲隔音又好,size 又好細,瞓覺打側身壓住都唔會梗耳。你可以去Klipsch X11 條主題睇睇, ...
peterspy 發表於 2015-2-3 11:19

我想試聽X10好耐,但冇得試聽
個設計載得黎訓覺? 條線唔似係垂直喎?

HiFiMAN RE-300
超細粒
我晚晚戴住瞓,點轉身都無影響
最緊要既係:我戴左都吾覺戴左,因為真係好輕好細 ...
thomasowen 發表於 2015-2-4 00:44

幾靚個款,幾多百蚊?