2015第二敗,M3

_DSC6787 copy.jpg

pono 對於經常著mon飛歌既我黎講,續航力麻麻地
聲底ok,帶少少AK100/120既味,係比國產磚分析力差少少
接我友人對sony z7行balanced 幾抵玩,抵過買pha3加walkman

因為續航問題,想揀過第部DAP
友人部x1+e12a又唔岩我口味,x5都唔岩
dx90初期bug嚇怕左我,剩下選擇唔多,qa360試個陣都中bug hang左,唔試lu
記得山靈都岩岩出左部dap無幾耐,
見到taobao有一間有特價仲送m-sd card(特價完左,唔洗pm我問邊間, 個價平過a sir 上次團購)
就在taobao入手了,覺得幾對味,亦夾我的UE11pro,Klipsch x11
作文我唔識,硬要形容就係比較無咁數碼,帶點analog既味吧.
不過firmware 應該都帶少少bugs,我個堆ALAC FILE佢scan到1/4就hang左
之後用jRiver 將堆ALAC轉晒做FLAC 再將將m-sd由exfat轉去fat32佢就正常scan了.
山靈m3都支持usb dac mode,可插an,pc,同iDevice(lightning線要加adaptor)

下回預告
依家等緊過完年Hifidiy 部aune B1 portable amp 銀色

都幾靚仔

你隻pono我反而有D興趣, 可以玩balance, 不過驚推力唔夠

我仲用緊幾年前買落用到而家既Cowon Q5W同埋拎部Samsung Galaxy S黎做player
家下D DAP郁下都1萬幾千真係落唔到手

pono 對於經常著mon飛歌既我黎講,續航力麻麻地
聲底ok,帶少少AK100/120既味,係比國產磚分析力差少少 ...
akitohk 發表於 2015-2-7 16:24

我之前試就同佢有少少唔同聽感,我用6單元同425試,6單元試真係有驚起,不過中頻都係有少少過暖,之前我覆第個都有講過,同360一樣都係唔係咁接受佢個樣,又係學走AK個方向,不過360我自己就有用,呢啲咁冷門嘅機自己用還自己用,我唔會刻意去講,唔係好易俾人當係魚佬

B1 應該係同我朋友叫我試嗰部原型機係一樣,不過都好多個月前,個聲好似wai涼部E11,不過解像度好佢好多,用AK240 LO試中低頻都係偏暖,不過佢推低頻就有少少怪,推動圈反而推唔起,推動鐵個低頻就冇問題,仲有少少偏向Sub-woofer,同埋我覺得佢個面好易爆,加埋兩粒燈我自己覺得有少少怪,不過以解像度嚟講,一定贏二千港幣級嘅機,聲底就真係要睇個人,偏暖須然耐聽有咁易攰,但係我自己就唔係咁啱

都幾靚仔

你隻pono我反而有D興趣, 可以玩balance, 不過驚推力唔夠

我仲用緊幾年前買落用到而家既Cowon Q5 ...
Poljot 發表於 2015-2-7 18:29

balanced 我剩係玩過z7,都唔知推力夠唔夠

GS1我之前仲有部captivate(at&t版GS1),
voodoo左disable埋os volume control用狼仔粒chip既voloum control,以手機聲黎講超晒班   
依家好後悔當初用1k賣走佢

voodoo左disable ...
akitohk 發表於 2015-2-7 18:55

所以我所有嘢都唔會賣走佢,因為好多時有好嘢都係新不如舊

voodoo左disable ...
akitohk 發表於 2015-2-7 18:55

好彩我一直放左係度無理佢, 係無啦啦拎番出黎用先知佢好聲
除左voodoo係可以玩埋V4A, 仲多左好多EQ教重好聲過淨用voodoo