筆直千五,RHA既T10低唔低玩

依家用緊SHURE 215+Fiio x1+E11K
想更上層
呢排睇中左RHA既T10
唔知低唔低玩
有冇人買左?@
OR 有冇其他推介
筆直千五
鐘意聽Bass既

我近期都唸緊呢個牌子, 好似造工幾好咁, 全金屬打造, 但我只會唸 MA750, 因為性價比高D, 同埋呢度有講  T10 有D過量.  最衰無得試, 我真係驚個耳機太重. 另外, 我覺得 CKR10 個 BASS 好唔錯, 彈性好, 人聲近, 係聽診比較多, 同埋水貨價先符合你個 BUDGET.  

http://www.amazon.com/review/R9L ... amp;ASIN=B00OY2T9U2

T10我都有d心動
個造工幾靚,但只係單動圈單元…

t10 超重bass

我同學買左只,我借左3個星期
我唔建議買
只耳機好重,同埋繞耳哥到唔好
繞耳哥個位我個人覺得shure westone 舒服好多

音質就幾好,不過我覺得帶得唔舒服

想玩調音又唔介意做白老鼠的話:

Accutone Gemini HD.png

新到未有中英文 review

我有對 accutone Pisces digital,人聲好清晰,不過呢對 Gemini HD 用上號稱極罕之 Beryllium speaker,未知咩料:

Beryllium Speaker.jpg

"白老鼠"既bass表現如何

beyerdynamic dtx 160 ie

自己前排入左佢

"白老鼠"既bass表現如何
hkchicken 發表於 2015-2-25 11:23

舊 Gemini 屬於 bass 系,呢隻 Gemini HD 有得換管調音,但網上未搵到中、英文評測,所以未知實際效果係點。

唔知有無 C Hing 做勇士訂對玩吓呢?

beyerdynamic dtx 160 ie

自己前排入左佢
笨蛋葉 發表於 2015-2-25 22:08

呢對前兩日試過,力量型!