特價買左AKG 271 MKII 問題係好冷聲!見其實review D人話偏暖.

特價買左AKG 271 MKII 問題係好冷聲!見其實review D人話偏暖....我自己覺得中頻唔出 高頻比較出 有尖聲冷聲既感覺,用過既ching講下你覺得佢係唔係冷聲 thanks

中性,一定唔會偏暖。

中性,一定唔會偏暖。
midtor 發表於 2015-2-24 19:44

只覺得高音有D嚴重over,咁試下run in左先

只覺得高音有D嚴重over,咁試下run in左先
icoicqico 發表於 2015-2-24 19:49

其實我自己覺得RUN IN完都係咁會收小小但改變不大

其實我自己覺得RUN IN完都係咁會收小小但改變不大
笨蛋葉 發表於 2015-2-24 20:14

音場都太大.....

特價買左AKG 271 MKII 問題係好冷聲!見其實review D人話偏暖....我自己覺得中頻唔出 高頻比較出 有尖聲冷聲 ...
icoicqico 發表於 2015-2-24 19:25

尖聲你推得吾好, 我用過PC , onkyo amp , dap,  PC 勁尖聲 一用amp高音勁舒服 haha

回覆 5# icoicqico

你冇試過就買咩
AKG 計K6/7/8 系果D 先叫大音場

回覆  icoicqico

你冇試過就買咩
AKG 計K6/7/8 系果D 先叫大音場
marcochl 發表於 2016-6-28 14:53

我不嬲都係睇樣決定買唔買,買左攞番屋企再試聲。
K701聲場真係好闊,不過漏聲都幾勁……

回覆 8# hk133

果D 係開放式耳機
開放式果種自然既聲真係好毒

回覆 8# hk133

師兄冇比人迫住,有冇失落呀?
AKG 耳牛都幾㨂耳擴,樓主咁講似係唔啱推加唔夠力。AKG 音場只係大,而 HD800 係好很大同深 就好似777 同 A380 飛機咁。