藍芽耳機選擇困難!!

各位前輩大大新年好,請問如果講通話質素(如在地鐵或馬路邊)的話,以下邊隻藍芽會比較好呢?Sony SBH-80, Jabra Rox Wireless!!煩請各位前輩大大賜教,感激不盡!!

Sony SBH-80
用緊,老實,通話一般,佢強聽歌睇片
係街,對方話我細聲,港鐵係原全聽唔到我講咩

如果真係要通話質素,都係搵啲好似Go2咁,起碼可以近距離對著個咪講電話

Sony SBH-80
用緊,老實,通話一般,佢強聽歌睇片
係街,對方話我細聲,港鐵係原全聽唔到我講咩

如果真係 ...
風十三 發表於 2015-3-6 18:03

非常感謝前輩大大的回覆,小弟爬過文好多用家都Go2口既通話質素係最差的!!

非常感謝前輩大大的回覆,小弟爬過文好多用家都Go2口既通話質素係最差的!! ...
華人萬歲 發表於 6-3-2015 21:16

其實係,佢好處係條咪線,可以放近個口。點都好過sh80
要話音質素高,都係用返單邊,不是聽歌的至好,始終針無兩頭尖

其實係,佢好處係條咪線,可以放近個口。點都好過sh80
要話音質素高,都係用返單邊,不是聽歌的至好,始終 ...
風十三 發表於 2015-3-6 21:28

非常感謝前輩大大的賜教,如果想買個可以雙耳聽歌同通話清晰兼備的藍芽,基本上冇可能?

非常感謝前輩大大的賜教,如果想買個可以雙耳聽歌同通話清晰兼備的藍芽,基本上冇可能? ...
華人萬歲 發表於 6-3-2015 21:36

無錯
係室內環可以,街外,都係近咀邊的會理想多

我而家都係分開用,無計

仲有一點
Jabra
Jawbone
我本人比較信任呢兩個牌子的所謂過濾雜音
如果唔考慮Go2
不如試下Jabra Step Wireless

請問前輩覺得Jabra Rox Wireless的抗噪能力?煩請前輩大大賜教,感激不盡!!

請問前輩覺得Jabra Rox Wireless的抗噪能力?煩請前輩大大賜教,感激不盡!!
華人萬歲 發表於 7-3-2015 10:56

都係麻麻,始終佢買點唔係降噪

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# 華人萬歲

我有呢隻,講野要大聲d講或者個咪要靠近個咀講先清楚