[選擇困難後]鐵三角IM70未到, Shure SE215, UE600, Aurvana IE3@第三頁

天下無不爛的耳機
用左7年隻Soundmagic PL-30 而家瓜瓜地
隔7年人工都加幾倍, 梗係對耳仔好小小, 預1000以內
睇左少少review 見budget 內比較多人sell 呢幾隻(而且用開倒掛有感情)
點揀好

聽開....
廣東POP, Rock, 男高音, 男中音, 女聲, 現代交響樂, 古典交響樂....etc 即係咩都聽下

Vsonic vsd3/3s/5都唔差架...

見你用開Soundmagic PL-30, 介紹你試下 Philips Fidelio S2 - 貴少少但物有所值 - 兩隻我都有, 聽完S2再無聽PL-30, 唔怕唔識貨,最怕貨比貨

仲有-剛開始煲緊GR07, 同S2有D分別, 高音more grainy, so to speak, 不過煲完至見真章

Vsonic vsd3/3s/5都唔差架...
路斯斐爾 發表於 2015-3-9 22:31

查實邊度有得試?行完星際淨係見到GR04, 聽落...分析力都幾一般般....

見你用開Soundmagic PL-30, 介紹你試下 Philips Fidelio S2 - 貴少少但物有所值 - 兩隻我都有, 聽完S2再無 ...
BW 發表於 2015-3-10 00:34

過千 BUT 邊度有得試??
過千既係星際都唔覺有擺出黎既??
GR07 好多版本, CHING 你係MK1, classic 定MK2?

個人覺得IM70好過215,不過215易推,用手機已不俗。

回復 4 #ininin

Vsd1/3/5 系列香港代理唔比入
而GR系列就得熊仔店(代理)同埋星際某間有

(煲緊...應該係classic下化)

via HKEPC Reader for Android

回復 ininin

(煲緊...應該係cl ...
bunch 發表於 2015-3-10 15:38

高手

回覆 4# ininin

price.cxm 有低過一千

當日(起碼半年前)係百老x試S2, 都係睇完一大輪review先買

回覆 2# 路斯斐爾

ching 無介紹錯. vsd3唔錯又易推. 用佢原裝 ear foam 隔音都好好. 仲煲緊.
如果im70我不如買im50啦. 差少少但價錢平好多.

回復 9 #bertwong17

Vsonic送嘅綿都好ok
但你冇辦法響市面上買到完全啱size嘅綿

via HKEPC Reader for Android