最近邊部手機靚聲?

最近邊部手機靚聲?

自從an機進入s4 pro時代(audio codec 係wcd9310, 即係htc one, vega 860呢代), 已經非常聽得. 打後應該只會更好.

當然仲有堆國產hifi手機, 我聽過嘅vivo, meizu都係player級表演.

手機幾靚聲都有信號干擾,唔係d player 點會長出長有唔淘汰
貴手機可能好d

手機幾靚聲都有信號干擾,唔係d player 點會長出長有唔淘汰
貴手機可能好d ...
(朗尼) 發表於 2015-4-13 15:02

因為好多人唔係用耳仔去聽歌, 只係用啲'心諗'嘅觀念(例如player>>>phone; player+amp>>>player)去'判斷'好唔好聲. 信號干擾我就從未聽過嘞.

用過幾部DAP,聲音差異未能取代手機的方便。

最近想換部手機,所以問下大家的推介。

而家用緊HTC e8。

貴手機可能好d ...

係咪掉轉左
PLAYER差D比手機淘汱..

貴手機可能好d ...

係咪掉轉左
PLAYER差D比手機淘汱..
DoraemonKing 發表於 2015-4-14 20:22

轉曬做高階PLAYER,低階已死。

新電話又高速U, 又4G, 又wifi AC, 耗電量又越黎越大, 裝既APP 又越黎越多
訊號干擾只會越黎越勁, 除非特登為耳筒插頭設計走線
否則音質相信只會慢慢退步

新電話又高速U, 又4G, 又wifi AC, 耗電量又越黎越大, 裝既APP 又越黎越多
訊號干擾只會越黎越勁, 除非特登 ...
ininin 發表於 2015-4-16 11:01

咁究竟有冇人真係聽過呢啲'訊號干擾'?