[開箱] 白老鼠: 國產1圈1鐵

先上相(電話影, 質素差勿插)

盒正面(個盒好大個 22cm*15.5cm):

1.耳機連線控

2.耳膠4對

3.收納包(內有一隻夾同一條抺布)
4.送3對耳棉(我叫佢比晒M-size我)

耳機線材:

好糼,螺旋型編法,睇唔出幾芯,因為唔係繞耳式,有小小聽疹效應

耳機近照,膠水接盒位唔錯

單元近照:

動鐵係5mm(直徑)*4mm(高)
微動圈5mm
金色濾網,出口係5mm管

店舖連結:
http://item.taobao.com/item.htm? ... 576&_u=k1qdtekhb711

煲左2hrs:
隔音一流,我用M-size膠完全同外界隔黎左咁。
音場横向,似小型音樂廰
三頻均衡,低頻唔唔轟頭,量適中,回彈差d
人聲好前(聽女聲個陣好爽,甜美)
高頻延展不錯(可能未煲開,有小小毛刺,但接受到)
初聽已經非常滿意,解析度幾高,聲音舒服,通透。

初初睇以為是兩隻微動圈。
期待報告。

初初睇以為是兩隻微動圈。
期待報告。
ckikin 發表於 2015-4-20 20:15

me都係咁SAY, 仲以為係果隻99蚊既雙圈

抵玩喎
個樣又幾靚仔

有冇同其他耳機聽感對比先?

有冇同其他耳機聽感對比先?
044003 發表於 2015-4-20 21:46

食飯放左起度Run左2 hrs...
岩岩先開始試聲
試左首The Eagles - Hotel California, 音場大過永靈DIY 3 單同 FA800

而家一邊打字一邊聽Mai Huraki既Symphonic Live, 夜d再補

睇圖仲以為係 FXT90.  CHING 請問呢隻係冷/暖聲底 !? 圈鐵呢類耳機, 最怕兩個單元涵接唔好, 各有各發聲咁.  唔知咁平會唔會都可以做到聲音好順滑咁, 都係等 CHING 你分享下.

睇圖仲以為係 FXT90.  CHING 請問呢隻係冷/暖聲底 !? 圈鐵呢類耳機, 最怕兩個單元涵接唔好, 各有各發聲咁.  ...
countryboy 發表於 2015-4-20 23:28

聲底我覺得係偏暖聲,齒音比K3小好多。
而涵接呢個問題,我其實唔係好識點樣試,有冇話聽邊首歌會聽到明顯d咁?

木耳個人聽感
以差唔多價位既耳機黎比: F800, FencosT2 (兩隻都係動圈) 200 RMB內
用F800或者Fencos 聽metal / acg耐會比較悶想除低耳機休息陣
而呢隻耳機我試左唔同類型歌約1.5小時,幾舒服,唔洗除低休息。

聲底我覺得係偏暖聲,齒音比K3小好多。
而涵接呢個問題,我其實唔係好識點樣試,有冇話聽邊首歌會聽到明顯d ...
arcticcwlee 發表於 2015-4-20 23:48

暖聲我 OK ! 涵接方面, 我都唔係咁識形容, 最緊要係聽落順滑就可以.  再煲下個圈, 低音應該會出 D.

thank you for sharing.