爆機文 - Superlux HD681B

今次爆下呢部Superlux HD681B.....之前喺外國網站見佢咁紅,重被冠以giant killer,所以上年都忍住買咗嚟試,耳機造工係預期中嘅一般,耳套有啲硬,不過好彩唔太夾頭,都OK, 聲就走偏高清路線,低頻唔多亦唔深....
一個好cheap嘅包裝,不過99人仔,重想點

包裝背面嘅spec

急不及待,拎走耳套,見到有張貼紙

繼續....

50mm喇叭...

開放式嘅後蓋....

後續的事...........聽咗一排,覺得差咁啲......於是......換個軟身耳套,換埋CCAW 喇叭

爆完

Clone of AKG

今次爆下呢部Superlux HD681B.....之前喺外國網站見佢咁紅,重被冠以giant killer,所以上年都忍住買咗嚟試, ...
iam818 發表於 2015-4-25 16:12

Where to buy earpads pls?

Where to buy earpads pls?
frmcfa 發表於 2015-4-25 23:11

ebay

Clone of AKG
Consultant 發表於 2015-4-25 17:34

最緊要聲ok,c/p值夠高

改完聲底變咗點?

最緊要聲ok,c/p值夠高
iam818 發表於 2015-4-26 18:18

同咩比先

ebay
iam818 發表於 2015-4-26 18:15

Any link please?

Any link please?
frmcfa 發表於 2015-4-26 21:07

近似:
http://www.ebay.com/itm/Replacem ... 5b0a0f9896#shpCntId

同咩比先
044003 發表於 2015-4-26 19:10

聲同c/p值就當然對我嚟講啦
不過我都係睇過出面啲forum,啲人讚口不絕,話佢都有幾成似A記,而價錢平得很.....不過雖然平,但suplerlux真係有料到,佢好多耳機會show埋啲頻響線俾人作比較,咁當然線似聲未必似,但都有個底,所以先買嚟聽吓。