無乜人提嘅onkyo hf player

$78嘅onkyo hf player都出咗一排但無乜人提 咁等我試吓
佢嘅強項係HI RES播放 支援DSD、192 kHz/24-bit等 大量EQ供選擇
最理想就係你唔使再買一部PLAYER播歌囉
首要有一部IPHONE 5S 或以上 OR 一部比較高階嘅ANDROID電話
雖然DSD會轉為PCM播放 但78蚊 你仲想點:silent: :shutup:
以下我用IPHONE嘅界面

測試耳機:
1.大陸耳機:silent: :silent: 唔好咁大聲俾人笑:titter: :silent:
2.木曼頭
3.AKG K712PRO
4. SHURE 535R
木耳嘅我 經過ABCD PLAYER比較 音色唔太輸蝕 唔失禮
耗電量方面 官方網站亦講明 播放不同格式會有不同耗電量
因本人只係半夜三更坐响度等收工(即係看更啦:dizzy: :dizzy: )........所以耗電量不作顧慮範圍
如果唔係有很高要求嘅金耳朵或者圖表派 未買任何PLAYER嘅你 可以考慮一下 $78蚊聽完再去舖頭試機
聽唔出分別 咁咪可以慳番一筆買個再貴啲嘅耳機囉:titter: :naug:

PS:本人非安橋員工亦沒有收受任何利益 純介紹 不喜勿插:nono: :nono:

其實我都有用
Iphone5s + vantam
聽得都舒服

如果聽吾出分別
留筆錢買個貴耳機咪只會加重電話既負擔⋯
重點可能係依舊無分別

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

呢隻app係好在可以出usb dac, 如果就咁喺電話度聽, 仲有其他好/更好嘅app. :redface:
電話有好app, 的確同player已經無限接近. 我見唔少有player嘅人出街都係用電話算.:smoke:

仲有airplay

點聽歌都係各人自由,無絕對啱同錯。
至緊要啱自己口味,外在承受能力啫。

其實onkyo hf player都用左一段時間, 支援DSD黎講IOS都唔係好多選擇,
想問下點可以易D整好個HD個PLAYLIST?

電話推 K712 ?:eek:

呢只 軟 player
用 phone line out
得唔得 ?

用 phone line out,  會唔會少左d功能 ?

呢隻app係好在可以出usb dac, 如果就咁喺電話度聽, 仲有其他好/更好嘅app.
電話有好app, 的確同p ...
al21 發表於 2015-6-1 13:06

有邊d更好既 apps ?