[開箱] 分享近日的幾對玩具

先是shure 846,網上已有很多評論,故不細講。

認同網友講的一句:有買貴冇買錯。

shure由e5c、525、535到846都是該代的表表者,
特別欣賞佢不是只會不斷加單元當改進,而是真真正正地開發新技術。

另一對是RHA T10i

話平唔算太平,話貴又唔算好貴,特別是作為該品牌的頂級型號來說。

買的原因是欣賞其做功,另外試聽時發覺佢低頻實淨有力得來,又有不俗的分析力,所以便入手。

耳機很細,很易配帶,反而是條線比較重身,自己比較喜歡輕身的線。

留名鑑賞 C Hing 的分享

Z:ero - World's First Digital Earphone
這是網友在這處介紹內入手的耳機,也算是支持本土設計。
相關評論已在這處的post發表。
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2199981&extra=page%3D1

網站介紹:http://www.zorloo.com/#!zbudd/c1yf2

最後一對是12單公模,冇乜野講,純個人愛好。

另一對是RHA T10i

話平唔算太平,話貴又唔算好貴,特別是作為該品牌的頂級型號來說。

買的原因是欣賞其做 ...
ckikin 發表於 2015-6-5 10:23

師兄可唔可以分享多d RHA T10i聽感 ,知道那裡有demo嗎?

回覆 6# ericcho

聽感好個人,唔夠膽俾甚麼意見。
我在信和三樓試的,自己聽聽是否喜歡。

回覆  ericcho

聽感好個人,唔夠膽俾甚麼意見。
我在信和三樓試的,自己聽聽是否喜歡。 ...
ckikin 發表於 2015-6-5 11:33

Thanks!

回復 5 #ckikin

睇個殼同擺位,又係果一間

又係將低音單元有咁前隊咁前,又係見到30017,估計又係因為唔識接而斷頻
佢嘅調音太毒特,我真係受唔起

via HKEPC Reader for Android

回覆 9# bunch

對不起,難為你的目光,我應在標題註明,免得有人入來見到d咁既耳機要洗眼。