有冇ching淘過悅耳X聽隻3動鐵單元玩過呀,質素如何??

見佢3單元賣緊268人仔好似幾抵玩,上網research過就有人講佢隻4單元一般,但就冇人提佢隻3單元得唔得。
個老闆話5月隻3單元改左用另一隻29689高頻單元唔知質素如何呢?
有冇ching試過呀? 俾D意見丫,唔該!!

DEL

國內部份所謂DIY耳機有涉及侵權行為,此等產品並不適合討論、介紹。 ...
arcticcwlee 發表於 2015-7-13 21:15

依層我知, 但我冇講型號品牌名, 咁都叫侵權?
國內大把3單元啦, 我都冇指明係邊一隻, 再者我冇貼link丫, 咁都有問題?

我只係想知隻野好唔好而已~
如果板主覺得有問題請刪帖,有勞!!

依間野一年換幾次料同分頻
我第一次買佢既4單係30265+60500
隻聲又乾又尖幾難聽下 煲左一個禮拜退左貨
之前個post都有d ching話伏

上個月買佢隻五單感覺唔錯
中高頻幾靚 低頻有量但鐵味太重
係一開聲比較差
依隻我頭先去睇返佢又換左單元

比我既話會試下佢用30017果粒圈鐵
真係fail左當買單元diy

依間野一年換幾次料同分頻
我第一次買佢既4單係30265+60500
隻聲又乾又尖幾難聽下 煲左一個禮拜退左貨
之前 ...
ten123456789 發表於 2015-7-13 22:52

其實30017係咪真係咁正呢? 我見好多人都當佢係寶

今晚剛收到三單元29689+26784+10mm動圈煲機中,初聽都幾好,分頻清晰,低頻好過TF10,只是入耳角度要準一些,相差些少,高頻都不見了,要用耳膠 !

今晚剛收到三單元29689+26784+10mm動圈煲機中,初聽都幾好,分頻清晰,低頻好過TF10,只是入耳角度要準一些,相 ...
vr2qb 發表於 2015-7-14 02:36

係邊間買?? 悅耳X聽?

今晚剛收到三單元29689+26784+10mm動圈煲機中,初聽都幾好,分頻清晰,低頻好過TF10,只是入耳角度要準一些,相 ...
vr2qb 發表於 2015-7-14 02:36

呢隻好正

回覆 7# carlt

喺呀!
   我仲定了對5單元(2高1中2低),不過分音器調較中未出貨 !!