請問有冇用手機推到的平價耳牛呀?

屋企冇任何音響野, 想瞓前在屋企用手機聽一陣歌.. 主要聽一般流行曲..
平時用入耳耳塞, 想感受下用耳牛帶黎較大既音場感...
請大家幫忙推介一下?
首要係平, 越平越好.. 跟住希望易推, 手機都聽到.. 同埋戴得較舒服.. 當然希望音質不錯..

其實做左一些資料搜集... 平價耳牛見好多人講HD861, 但又好似反應兩極..話佢只係鑑聽, 人聲垃圾咁..
另外PHILIPS既SHP8500好似都話唔錯..

仲有冇哩?謝謝

SHP8500,8900,9000一早絕版啦.
SUPERLUX HD681入門可以試, TAOBAO 99蚊, 咁既價位一定會滿意

回覆 2# hui20299

上網見到shp8500好似新高登有得賣。。$200
佢同HD861 點比呀?
另外D人話HD861人聲完全唔得。。係咪唔合我聽流行曲呢?

Thanks

回覆  hui20299

上網見到shp8500好似新高登有得賣。。$200
佢同HD861 點比呀?
另外D人話HD861人聲完 ...
ronaldlcm 發表於 2015-7-15 22:39

求PM LINK
我之前有HD681B, 個人覺得唔錯. 人聲無問題. 係高音太盡,唔聽得耐

AKG K514 MKII 天貓 最平,人仔$168。其實係,大耳牛,都較難推。

求PM LINK
我之前有HD681B, 個人覺得唔錯. 人聲無問題. 係高音太盡,唔聽得耐 ...
hui20299 發表於 2015-7-15 22:59

PM左你..
其實我求其係GOOGLE SEARCH咋, 唔知係咪真係堅有...
即係如果有佢會好過HD861好多..

其實HD861用手機直接推到麻?
謝謝~

AKG K514 MKII 天貓 最平,人仔$168。其實係,大耳牛,都較難推。
panda360 發表於 2015-7-15 23:00

謝謝你..
個樣好靚仔呀.. 同埋好似好舒服咁..
你覺得手機能推到麻?

ps: 上網見話hd681好夾頭, 唔舒服....呢隻好似好好咁...

謝謝你..
你覺得手機能推到麻?

ps: 上網見話hd681好夾頭, 唔舒 ...
ronaldlcm 發表於 2015-7-15 23:30

thanks for PM, 我唔知8500同681點比啦, 681唔夾頭, 換耳墊會好好戴

thanks for PM, 我唔知8500同681點比啦, 681唔夾頭, 換耳墊會好好戴
hui20299 發表於 2015-7-16 00:14

可以講弓i多少少怎樣換耳墊麻?
是到哪裡買的再套在耳機上?
因為未用過耳牛,煩請指教。。

謝謝你..
你覺得手機能推到麻?

ps: 上網見話hd681好夾頭, 唔舒 ...
ronaldlcm 發表於 2015-7-15 23:30

推到有聲,但用耳擴會好聲好多, 回頭是岸呀。