見百記AK100II做特價, 值嗎?

小弟本身用IPOD NANO + UM PRO30, 現想試下其他PLAYER, 行過見到見百記AK100II做特價, 匯豐卡$44XX (應該冇睇錯), 想問CHINGS 值嗎?

去馬, AK100 II路過

小弟本身用IPOD NANO + UM PRO30, 現想試下其他PLAYER, 行過見到見百記AK100II做特價, 匯豐卡$44XX (應該冇 ...
nelsonchun 發表於 2015-7-23 01:08

$44XX 都OK, 之前係DXX 問約$58xx (3個月前), 但其實AK100 II 音質係不能既, 否則我唔會買返Ak120, 只能因為佢手工,及系統幾方便而買, 單講聲, DX90行最新firmware 好過佢(非常主觀)

但點都唔夠AK120 第一代 titan 由萬幾減到5千幾勁, 因為已有AK120 否則一定買$5k 既Titan
128G internal , 第日插兩張200G card 就有528G (我係FB見位英國發燒友試左Sandisk 200G 可以用到係Ak120) , 勁

$44XX 都OK, 之前係DXX 問約$58xx (3個月前), 但其實AK100 II 音質係不能既, 否則我唔會買返Ak120, 只能 ...
kinghung 發表於 2015-7-23 09:55

where 5k  only?

AK120 Titan $5k 師兄請指路,我去馬!

如果試過岩自己的聲就去馬啦..只係100同120的話我會揀120多D..

AK120 Titan $5k 師兄請指路,我去馬!
chowyeung 發表於 2015-7-23 11:22

2015 年,1月有一次做特價, 之後5/6月又有次特價, 第一次我去discuss.com 見人講,第二次係fb見到, 問過DXA職員,佢地話貨尾但唔多 (宜家應該賣晒)

謝謝各Ching 教路。
100ii音質不能是因用單晶片嗎?
那可能買 ak jr 或直上120吧。

我覺得jr人聲仲靚過100ii,100ii扣埋回贈可以去到4260
jr賣3780,要埋個原廠套大約要4100

買得ak首要要求就唔係音質,要靚音質又要平揀大陸機比較好
ak個價走左好多去ui,外型同埋個牌子

岩岩見有人係rexxx33放二手 titan , 兩部都未過保養, 都係4-5千蚊