[求助] 買耳筒 睇戲/打機用, 7.1 / 5.1 / 2.0 邊個好?

自上年換左電腦
最後差個 耳筒 , 揚聲器 , 顯卡 就換齊啦~
勞煩各位幫幫手對 耳筒 比D意見
預算:$1,000 - $2,300 ( 超極限係 $3,000 )
用途:BD電影,美劇,動畫,打機( GTA,DIABLO等等會開咪玩的 )

現有設備:
5.1揚聲器:JVC TH-L1
MB : ASUS 華碩 H97-PRO H97
顯示卡 : ASUS 670 2GB
音效卡 : SB x-fi xtreme music
耳筒:爛棉 Pioneer SE-MJ511
螢幕:ASUS PB278Q

大部份時間係用黎睇美劇,片原多數係5.1,其次係睇動畫,打機平時唔開聲/開少少吹水用
用得最少但係想用佢時,係盡量好既係睇戲 同 聽歌 。( 已留幾部好戲等住睇 )

7.1 / 5.1 / 2.0 邊個好?
咩牌子好? 幾錢? 保養幾耐?

有冇提議呀.....................???????

HD650 個氣勢同黎打機睇戲岩岩好

我用緊Sony MRD-RF 7500 好好,也可駁多兩個無線
方便若多一兩個人看電影
http://kakaku.com/item/K0000282562/

我用緊Sony MRD-RF 7500 好好,也可駁多兩個無線
方便若多一兩個人看電影
hwkit 發表於 2015-7-25 08:55

哇!!!!
呢隻野不得了!!!!
個個開箱都讚~!!!!!

不過........入手好似好有難度.........有咩辦法??

另外仲有冇介紹???

ps 未試過
DoraemonKing 發表於 2015-7-25 16:29

呢隻的話 , 睇左幾個開箱.......感覺上ASUS果隻7.1好少少~

HD650 個氣勢同黎打機睇戲岩岩好
wowu5 發表於 2015-7-25 07:48

...過曬預算.................T.T

哇!!!!
呢隻野不得了!!!!
個個開箱都讚~!!!!!

不過........入手好似好有難度.........有咩辦法??

...
黑道明 發表於 2015-7-26 00:37

港行HW700DS,係DS7500既進化版
一步到位

回覆 6# 黑道明
你睇吓你識的朋友,有冇自由行去日本,然後叫他幫你,我個都是這樣買的。
平好多(日元不算高)
我不記得好似當時買大約2000港紙。