求900-1500價位耳機推薦

請問各位ching呢個價位有咩耳機好呢?唔喺講緊入耳式,頭戴果種。
想解析力高,重視聲場、高、中音,分離好,低音唔好轟耳就得,隔音好。
最緊要手機可直推
之前有考慮過ath-m50x同ath-msr7,但好似性價比不大

請問各位ching呢個價位有咩耳機好呢?唔喺講緊入耳式,頭戴果種。
想解析力高,重視聲場、高、中音,分離好 ...
sam30079 發表於 2015-7-29 06:02

你夠薑的話可以一試

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2

C Hing 我最近都搵緊一對輕便小耳罩取代已損毀的 AKG K450 (BTW 呢對太重 bass 同 Beats 有得揮 ),搭長途車或船時戴住聽吓歌仔、隔吓音同瞓覺 (主要用途) ,周圍去試聽了大量小耳罩,包括 Sennheiser Momentum On-Ear、Urbanite、AKG Y55/Y50/K545/K550、Harman Kardon SOHO、Sony 乜乜乜......等等,發覺大部分都係 bass 量過多,再搵之下卒之入手了 beyerdynamic 對 DTX 501p:

DX90 with 501

Photo of DX90 with DTX-501p.jpg

性價比一流,出街用大可放心,手機推得郁之餘,bass 又彈又不轟頭,高音高而不刺耳,人聲稍後但很自然,個人覺得值得考慮,唯一係無咪無線控,我用 Android 機無乜所謂,習慣了。跟機送果個專用耳機收納包好正!

C Hing 我最近都搵緊一對輕便小耳罩取代已損毀的 AKG K450 (BTW 呢對太重 bass 同 Beats 有得揮 ), ...
Fizzy 發表於 2015-7-29 17:12

Just 40/usd in Amazon.

Just 40/usd in Amazon.
frmcfa 發表於 2015-7-29 23:43

香港街價都係 HK$6xx-$7xx,兩年保用,收納包都值百幾蚊啦,所以我話係性價比一流囉,煲咗幾日,越來越啱聽

香港街價都係 HK$6xx-$7xx,兩年保用,收納包都值百幾蚊啦,所以我話係性價比一流囉,煲咗幾日,越來越啱 ...
Fizzy 發表於 2015-7-30 09:49

cable detachable?  made in china?

cable detachable?  made in china?
frmcfa 發表於 2015-7-30 10:45

無得換線
Yes, MIC

香港街價都係 HK$6xx-$7xx,兩年保用,收納包都值百幾蚊啦,所以我話係性價比一流囉,煲咗幾日,越來越啱 ...
Fizzy 發表於 2015-7-30 09:49

格价網最平838
6××-7×× 那裡買?

monster beat?