[開箱] ATH-CKR9LTD 開箱

好似見冇人開過CKR9LTD

今日行過果時見到,問店員話可以平幾舊,就入手左隻黎玩下~

全球限量2000隻,聽講亞洲區得500隻,而且大部份都係日本,
香港應該加埋都係得幾十隻,唔驚會同人撞耳機

不過因為係限量既關係,盒上面都寫埋壞左既話基本上幾乎等於冇保
(估計壞左又冇零件既話佢可能會換隻CKR10返黎比我...)

包裝好豪華,好似禮品咁,果然係限量版耳機

相對配件就少到.......唔好話其他牌子,連自己隻入門IM50都送得多野過佢

目前RUN IN中(改左一大堆野既IM02亂入)

聽感既話,剛買返黎仲未煲開,所以就隨便講下
人聲方面貼耳程度同02差唔多,有02八成以上咁貼
不過人聲依家有D悶,應該同未煲開有關,調音冇02咁蘿化,聲底較厚,相對男聲好過IM02
但係BASS量就多02好多,夠實同沉,可以拍得上IE80,但係就冇IE80咁通透
樂器清析度方面就同IM03差唔多,但係音場好窄,窄到同IM02差唔多

聽人講RUN 200個鐘之後變化會好大

回覆 1# 78952631 ching 可以pm我邊道買同價錢?

size looks very big.
comfortable?

支持開箱

聽人講RUN 200個鐘之後變化會好大

78952631 發表於 2015-8-11 01:19

我同星際其中一檔老細吹水,佢話呢對CKR9LTD由於推出時間唔太耐,根本未有人煲得夠透,雖然佢咁講有D誇,不過估計呢對同9、10一樣都係要有耐性去煲的。

Anyway 支持開箱! 等 C Hing 進一步聽感

CRK9/10 都好聽
紅色好SHARP!

我唔覺得佢音場窄,聲音比起好多動鐵耳機都來得開放,音場既輪廓甚至比JVC隻FX1200更立體。
相反,聽過一次CKR10,我覺得聲音相當悶焗,可能隻Demo未煲過。

樓主可以試下用其他訊源推,CKR9LTD既靈敏度係同級動圈入耳之中算係相當之高。

我都剛剛入手依隻 , 煲左兩星期音場開左好多

原因係用左10年既CM7-ti終於打柴

size looks very big.
comfortable?
chowyeung 發表於 2015-8-11 14:49

comfortable

我同星際其中一檔老細吹水,佢話呢對CKR9LTD由於推出時間唔太耐,根本未有人煲得夠透,雖然佢咁講有D誇, ...
Fizzy 發表於 2015-8-11 18:52

有玩過IE80,都明白動圈有排煲,差唔多500個鐘先開到聲,1000個鐘先穩定到)

我唔覺得佢音場窄,聲音比起好多動鐵耳機都來得開放,音場既輪廓甚至比JVC隻FX1200更立體。
相反,聽過一次 ...
WallerHomie 發表於 2015-8-11 20:29

今日試左下用DX90黎推,感覺人聲比起A17冇咁悶,音場都大返左D
但係樂器分離度同層次感反而比A17低少少(不過真係少少,唔認真留意聽幾乎感覺唔到)