手機 + 手提Dac+Amp 屏蔽一問

大家好,

我發現手機  (iPhone5s) 加手提Dac Amp (Vantam) 背對背時
唔多唔少都會受手機干擾(聽到D 手機 radio noise)

請問有冇野可以做到屏蔽呢???

大家好,

我發現手機  (iPhone5s) 加手提Dac Amp (Vantam) 背對背時
唔多唔少都會受手機干擾(聽到D 手機 r ...
beacher 發表於 2015-8-16 21:06

應該要飛行模式先可解決

via HKEPC Reader for Android

應該要飛行模式先可解決

kinghung 發表於 2015-8-16 21:11

GG....咁就已經冇左手機+ dac 既原意 haaha
我睇緊 3M ab6005 / ab5050 . 但好似好貴 haaha

我用note 4+typhoon 唔覺有干擾,但依家ar-m2反而同部手機一齊放响袋聽到有……

我用note 4+typhoon 唔覺有干擾,但依家ar-m2反而同部手機一齊放响袋聽到有…… ...
cooly 發表於 2015-8-16 22:49

上網我都搵到唔少呢 d case , 但都冇 solution

上網我都搵到唔少呢 d case , 但都冇 solution
beacher 發表於 2015-8-16 23:25

飛行模式,要off埋wifi先得,本來聽音樂就係要愈簡單愈好,愈少野干擾愈好

BTW, 我既用法係iphone5s (flight mode+off wifi) 或 iPod touch (wifi off)或Ak120 (光纖)

用緊vantam師兄們, 個個都話部機好熱,但奇怪既係熱先好聲,愈熱愈好聲

用緊vantam師兄們, 個個都話部機好熱,但奇怪既係熱先好聲,愈熱愈好聲  ...
kinghung 發表於 2015-8-17 12:13

但奇怪既係熱先好聲,愈熱愈好聲  <<
呢個真..每次開機好似未開聲

我呢幾日會TAO張3M AB6005 < 試下有冇改善先

用緊vantam師兄們, 個個都話部機好熱,但奇怪既係熱先好聲,愈熱愈好聲  ...
kinghung 發表於 2015-8-17 12:13

升頻開到盡好快可以煲熱佢
唔驚熱壞部PLAYER就得了, 我就驚驚地, 升頻開一半

另, 諗起以前用IBASSO P4 用49710HA, 要貼銅片阻隔電波干擾