想知部x52夠唔夠力推IM04

一直用開x1聽,耐左唔太夠力,x52出左一段時間,可惜無時間去試,有無朋友仔係用x52夾IM04?

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# dirtyman1984

04 係惡夢,喺舊年北海道買04 時,我用 X1 去試,一聽就覺得比屋企嘅 03好聲,拿拿聲比錢。手中唔止十架可以推耳機嘅器材,有DAP,DAC-Amp,純 AMP,有一個星期日坐定定咁試邊架野夾04,DX90,兩代X5⋯⋯⋯⋯⋯

最夾係枱擴 Fostex A8,跟住係 X1

回覆  dirtyman1984

04 係惡夢,喺舊年北海道買04 時,我用 X1 去試,一聽就覺得比屋企嘅 03好聲,拿 ...
tvbau 發表於 2015-8-19 15:56

又係你!
哈哈哈哈~
上次你都係大約又係講呢D~
IM04呢隻野好特別,我覺得同其他好唔同,人聲總係好聽一D
X1真心講句真係唔夠力,X7未出,所以想試下X52得唔得

回覆 3# dirtyman1984

我好心提醒, 喺網度有幾多人會講04係正野? 錢係你袋度, 你要送死, 冇人阻到你,

回覆  dirtyman1984

我好心提醒, 喺網度有幾多人會講04係正野? 錢係你袋度, 你要送死, 冇人阻到你, ...
tvbau 發表於 2015-8-20 04:55

洗唔洗講到送死咁嚴重.... 最多買錯野姐=.=

我曾經都係IM04用家
你話佢值唔值5千幾?換左條線先啦
唔係官方出果條 6N OFC線
買條whiplash改左個頭佢就差唔多 (雖然呢度好多人都話線唔值,是但啦)
唔換就2000 都唔值,換左雖然都好唔過我對fitear但都叫唔錯
不過當時用X5 直出係唔駛聽
X5 II 應該好D 但我聽落又唔係好過X5好多 (果陣已經賣左IM04 無試)
實際D 駁部amp效果點都好過player直出

題外話,遲下ath 9 月1 起日本加價

回覆 5# iamowl111

Sorry,語氣重咗,但恨鐵不成鋼。我都抱好大期望買返嚟,好彩四萬円,唔係而家六萬

回復 7 #tvbau

哈哈哈
我係日本買的,都係4字頭入手

回復 6 #はやぶさ

我換左條oc銀,效果好過原裝線
如果夾AK player會唔會好d?

上網睇而家好多地方都做緊3400
有2間行貨2900
我都想入 用dx90直推
不過好多人都話難夾
得閒去開先試