手機配耳擴係咪多餘?

其實用左 耳擴 (Note4 + E10) 係好左好多
但我係街試過D 貴既 audio player , 真係冇得比

當然價錢都差好多啦‥

其實用左 耳擴 (Note4 + E10) 係好左好多
但我係街試過D 貴既 audio player , 真係冇得比

當然價錢都差好 ...
$foo 發表於 2015-10-12 22:07

如果夠推  加耳擴係非常多余   個player的音色已冇左本身特色

如果夠推  加耳擴係非常多余   個player的音色已冇左本身特色
啊甘 發表於 2015-10-12 22:40

點睇個 source 夠唔夠推?

平有平玩, 自己接受到就得啦, 無謂比較

加DAC AMP 就沒問題啦.

睇你用咩耳機啦, 如果se215果D手機得啦

xba a3, im04出名難搞果D要用中推力機或DAC一體擴囉, 仲要夾先出到靚聲, 唔同廠大家都用WM8740, 但sony 夾 sony硬係多種亮晶晶既聽感, 其他國磚比唔到你

你用note嘅po出amp? 咁咪將note嘅amp嘅失真再amp多次.

你用note嘅po出amp? 咁咪將note嘅amp嘅失真再amp多次.
al21 發表於 2015-10-13 11:07

現行 Setup: Note4 -> E10 -> ATH IM02

係旺角試左部 SONY 千幾蚊貨仔既 MP3 機 NW25, 直出 ATH IM02

真係勁大分別!

發覺真係浪費左隻 IM02

手機加AMP即係double amping
直頭係多舊魚
加DAC+AMP就唔同講法

點睇個 source 夠唔夠推?
$foo 發表於 2015-10-12 22:51

IEM好難唔夠推