大耳洞, 求入耳式耳機推介

自己個耳洞比較大, 幾年前時用Westone 1時用L size膠耳塞已經覺得隔音唔錯. 後來換左用UE TF10, 都係用L size膠耳塞, 一開始用時都覺得隔音比W1更好.  唔知係咪由於TF10比較大隻, 用用下掙大我隻耳, 用左兩三年之後依家變成左耳會漏聲, feel到係個膠耳塞比耳洞細, 但右耳就依然隔聲隔得好好. 諗過會唔會係舊膠老化, 但換過新嘅一樣係咁. Comply棉都試過, 但覺得L size Comply棉仲細隻過L size膠耳塞.

唔知有冇CHING知道會唔會有XL甚至XXL膠耳塞or耳棉賣? 又或者會唔會有其他牌子嘅入耳式耳機係比較大隻可以fit返大耳洞?

自己個耳洞比較大, 幾年前時用Westone 1時用L size膠耳塞已經覺得隔音唔錯. 後來換左用UE TF10, 都係用L si ...
karsocrates 發表於 2015-10-20 19:47

CHING有無換耳塞~會唔會係老化JA?

整對CM耳機!!

半模

monster supertips
好多鬼佬sides  1般系M=L
由xs->XL都有
不過不平

回覆 2#

有換過新嘅, 都係一樣會漏聲

monster supertips
好多鬼佬sides  1般系M=L
由xs->XL都有
不過不平
viviwin123 發表於 2015-10-21 12:11

我買左一盒supertips sampler pack試過, 用L size Gel 隊到隻耳最入都仲係漏聲, 而且戴到隻耳超痛
用L size foam的話, 佢最前面係用膠造唔係棉黎, 冇得縮細, 變左隊唔到太入隻耳, 不過我同COMPLY棉比較過好似COMPLY棉仲大佢少少

整對CM耳機!!
fourshing 發表於 2015-10-21 11:52

但我只係用手機聽歌, 買CM好似唔值咁

半模
Once 發表於 2015-10-21 12:09

其實咩叫半模全模? 同CM有咩分別?

呢d叫半模, 唔平, 去做耳模果d地方做平d

http://www.westoneaudio.com/inde ... om-series/um56.html