純分享:淘寶的CM耳機

一千人仔連運費,加上香港造耳膜$300,寄上去$50。
合共約港幣$1600。。
料同聲音係抄ES3X的。。
音質我其實木耳,唔係太分到同umpro30有乜唔太同。。
但因為CM,隔音好好多,又可以custom made個面版(兩邊各係我仔仔的英文名),我真係好滿意。。
用左兩日就放左對umpro30了。。

詳情如下:都係有師兄介紹我跟佢最平嗰間的。。
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

好有參考性.

其實es3x同um30pro基本一樣料
都係22955同30017
btw係咪強子道整

係呀,好似就係睇到師兄你介紹而去睇最後去造的。。
強兄好nice,同佢傾好多計(不過唔係音響,係家庭同政治,哈哈)
不過佢後來好似個人出好多問題,我隻耳機理應一個多月前造起的,結果不斷delay。。。

不過最後都好滿意。。umpro30既cm版,對我黎講已經夠晒了。。
player亦由dx90換左sony a15(可能好多人覺得怪去downgrade,但係因為體積,外型同續航力,我冇後悔轉左a15,起碼我袋喺褲袋都得,使用率高左,之前dx90好多時都懶冇拎出黎)

我係只會番放工聽二,三十分的人,在家完全唔會聽歌的,所以第一要求係隔音,至於音質麻。。。可能真係木耳。。
之前試過平價耳機,用手機用天天聽320mp3,到umpro30,買dx90 player,歌就去圖書館借cd轉flag。。。講真,分別我都唔覺得真係好大。。(亦都有人話umpro30音質普通所以分別唔大,但對我黎講,已經價上極限了)。。

其實es3x同um30pro基本一樣料
都係22955同30017
btw係咪強子道整
ten123456789 發表於 2015-10-26 16:14

CD轉出嚟呢啲嘢,自已知就好,唔使講出嚟架

via HKEPC Reader for Android