新手入左SHURE 535,諗緊買埋陪PLAYER,各位有咩推薦?

唔該各位
SONY ZX1或ZX2好唔好???

好睇你自己本身喜愛咩聲底,sony 偏向暖聲 and walkman
出去試多d 耳聽為實

可以試下fiio x7, ak jr, ak100ii, dx80/90
p.s. ak100ii hcc 開心使用中

請問邊度有得試?

好睇你自己本身喜愛咩聲底,sony 偏向暖聲 and walkman
出去試多d 耳聽為實

可以試下fiio x7, ak jr, ak10 ...
wai202 發表於 2015-11-17 11:39

ak100ii用過,係一款唔錯既player...firmware&apps support的確幾user friendly
dx90就
夾動鐵耳機⋯⋯fiio x7&ak100ii可以一試
+ shop先有得試x7
dmx有ak100ii
sony offical有zx100/2...zx1無記錯已經下左架添

出去試多d 耳聽為實

可以試下fiio x7, ak jr, ak10 ...
wai202 發表於 2015-11-17 11:39

ZX1反而係Sony入面係異類,偏冷聲

ak100ii用過,係一款唔錯既player...firmware&apps support的確幾user friendly
dx90就
夾動鐵耳 ...
sapphire4890 發表於 2015-11-17 12:01

ZX1未落架,不過好少地方有得買
香港Sony連EX1000都未落架

原來仲有一部ZX100 岩岩出無耐,依部又點睇???

回覆 5# 78952631

吓? 聽咗成年, 師兄話佢冷聲?

回覆  78952631

吓? 聽咗成年, 師兄話佢冷聲?
tvbau 發表於 2015-11-17 15:57

對比其他Walkman我覺得算係偏冷,而且刺激感好大,
我自己都有部ZX1同DX90,我就覺得ZX1冷過DX90好多....
不過個個人聽感唔同啦,我都有FD聽完係覺得ZX1係暖底

原來仲有一部ZX100 岩岩出無耐,依部又點睇???
荒木飛呂彥 發表於 2015-11-17 15:10

呢部新出冇耐,通街都有得試,自己去試下最實際
呢部素質用料同ZX1差唔多,但係調音冇ZX1咁重口,清淡好多易夾耳機
最重要係走Android