求手提player推介 (budget under $5000)

小弟想5000樓下買部手提player,想要高分析力,三頻平均得黎少少少偏人聲,水/行/二手都ok,出左未出都可以(小弟可以等下)
想問ching們有咩推介?
咁啱見到隔離post講dp-x1,唔知又啱唔啱呢?或者有無其他介紹?

ching們求求俾意見

老老實實呢輪新出既player都行緊花生mode好聲既操控一般,操控好既聲一般

留返d錢買電話啦

老老實實呢輪新出既player都行緊花生mode好聲既操控一般,操控好既聲一般

留返d錢買電話啦 ...
teamhardcore 發表於 2015-12-10 12:07

ching如果我淨喺想要聲靚唔使理外型同系統流暢度呢?喺咪國磚純計聲會好啲?thx

可考慮或試 QA360, L5pro, Fiio X7, Fiio X5, ibasso DX80

國磚有幾多部under 5k…
FiiO果D講真唔算磚,QA360就算磚

高分析力,三頻平均>>不如搵高少少RECORDER,PCM-D100出面好似5.4K

ching如果我淨喺想要聲靚唔使理外型同系統流暢度呢?喺咪國磚純計聲會好啲?thx ...
clementpang 發表於 2015-12-10 15:08

咁嘅話qa360        應該係最強

咁嘅話qa360        應該係最強
al21 發表於 2015-12-10 16:50

QA360在眾多dap 中 好聲, 唔算好熱, 操作速度最快
二手價2500以內
其他係四份一隻暖蛋.又可以好lag,
成日帶袋出街可以考慮下

國磚有幾多部under 5k…
FiiO果D講真唔算磚,QA360就算磚

高分析力,三頻平均>>不如搵高少少RECORDE ...
ken9999 發表於 2015-12-10 15:13

如果不值高啲到7000左右呢?唔知ching點睇最多貯下錢先再買

QA360在眾多dap 中 好聲, 唔算好熱, 操作速度最快
二手價2500以內
其他係四份一隻暖蛋.又可以好lag,
成日 ...
witon 發表於 2015-12-10 16:59

上次去右店試呢隻,唔知點解播唔到我啲24/96 flac同dsf,店員都話已經唔喺裝左淨喺播到wav果個firmware睇黎我同佢無緣