W60, SEM6, VELVET, 846, 有無 ...

W60, SEM6, VELVET, 846, 有無 ...

師兄同時有齊或長時間同佢地相處過?

呢四隻野各自有咩特點?

謝謝

我諗鋪頭都會有齊

耳聽為實,鍵盤聽感只可以作參考

4隻都買曬我就吾洗問

4隻都買曬我就吾洗問
doubleshot 發表於 2015-12-15 21:54

ching係澳門人??如果有機會就去旺角賣耳機的鋪頭(特別某幾間有上樓旗艦店的),多數都會有呢幾款耳機試,因為人人對聲音的要求同感覺都唔同。講到天花龍鳳到你買左之後唔啱聲就無意義啦

齋試音要好厚面皮先得, 同埋而家的sales面色好難睇;

一隻耳機坐係度聽一陣又真係聽吾到的乜野, 無咩意思

所以重點係呢度 "長時間同佢地相處過? ", 希望回答者能最好回文前先看前題, 謝謝

之前用過既hd800, lcd-x, lcd-3, 都係無得試, 同埋呢幾隻耳機要聽好耐先至了解隻耳機, 講緊吾係坐係度聽一陣就做到...

所以話落去聽一陣甘試, 意義吾大

齋試音要好厚面皮先得, 同埋而家的sales面色好難睇;

一隻耳機坐係度聽一陣又真係聽吾到的乜野, 無咩意思

...
doubleshot 發表於 2015-12-16 12:52

好多大舖齋聽唔買都唔會有面色
雖然聽一陣未必可以作準,但係點都準過其他人對耳,我覺得嘅多bass唔代表你覺得嘅多base。
例如我聽開425,聽846已經覺得比較多bass,但亦有好多人覺得846少bass。
自己去聽都唔代表要即刻買,有啲人會講,聽完,過一晚,第二朝仲好掛住先再去聽,仲覺得啱先買,咁樣會好少少

好多大舖齋聽唔買都唔會有面色
雖然聽一陣未必可以作準,但係點都準過其他人對耳,我覺得嘅多bass唔代表你 ...
ip4368 發表於 2015-12-16 15:36

信文字都唔信自己隻耳都係第一次聽....

帶幾隻最熟的歌去. 點會聽唔到D乜野....

我都係唔聽就買嗰種人,所以買之前睇睇文字總好過唔睇
又或者睇完再去聽可以又唔同感受

我都係唔聽就買嗰種人,所以買之前睇睇文字總好過唔睇
又或者睇完再去聽可以又唔同感受 ...
tsav 發表於 2015-12-16 17:21

:xd:  我都係...我由第一對耳機開始,都係未聽過就買
但勝在買既都岩自己口味 :p: