[開箱] Fostex T50RP mk3

第一次EPC開箱文, 相片用手機影加上EPC上載limit, 相片質素眼殘了各位師兄請見諒

主角係Fostex T50RP mk3, 應該今年11月份出, semi-open type 既Headphone, 經典headphone, 相信佢獨特既Orthodynamic driver好多師兄都知, 唔詳述~

香港ECT行貨有一年保, 個盒好細, 個size岩岩fit 到個heaphone

made in 祖國, 有d 失望

個包裝簡單到呢...

右邊係headphone主體, 中間係橙色既3.5mm插頭接線, 左邊係黑色6.25mm插頭接線

個膠殼有少許磨沙質感, 整體質感一般

個皮pad都幾軟熟, 希望唔會變硬

戴左一陣, 有少焗同壓耳, 耳罩唔夠大cover晒成對耳仔, 都有d 重量, 應該係兩邊既金屬rod墜手, 聽感就唔講了, 純開箱文, 謝閱~

呢隻要DIY, MK3 我未見過,唔知升級咗咩?我個對加咗泥膠後分別好大,原聲好唔掂。

呢隻要DIY, MK3 我未見過,唔知升級咗咩?我個對加咗泥膠後分別好大,原聲好唔掂。 ...
duyu 發表於 2016-1-1 16:40

mk3比較新, 係耳機店試run-in 左100hrs demo unit 都唔錯, 煲下玩一排先, 只少過左保先會mod

第一次EPC開箱文, 相片用手機影加上EPC上載limit, 相片質素眼殘了各位師兄請見諒  

主角係Fostex T50RP ...
abralam 發表於 2015-12-31 21:31

師兄,請問買咗幾錢?你講耳罩唔夠大,Cover 唔哂隻耳仔,咁會唔會壓耳仔呀?
thx !

師兄,請問買咗幾錢?你講耳罩唔夠大,Cover 唔哂隻耳仔,咁會唔會壓耳仔呀?
thx ! ...
0zone0 發表於 2016-2-3 17:12

買咗$!@*) , 有少許壓耳仔, 但都幾重下, 長戴我會頸攰

買咗$!@*) , 有少許壓耳仔, 但都幾重下, 長戴我會頸攰
abralam 發表於 2016-2-3 20:52

thx !
真喺想試吓planar diaphragm,不過,如果帶得唔舒服,就真喺唔考慮,Fostex TH500RP 又好貴,都喺要再諗諗先!