[開箱] Aune M2 Pro開箱

留意左呢部野好耐,近排終於出手。攞到上手真係幾靚仔同埋做工幾好。

先黎睇下正面,正面係拉絲ge表面,一個2.6" LCD Screen加3粒實體制

再黎側面,側面係micro sd卡插槽同埋,較大細聲ge旋鈕。
咪以為呢粒旋鈕淨係得較大細聲功能,揀歌同埋去唔同setting都係靠佢黎操作

phone out同line out仲有usb都擺左係底部

至於機ge開關制就擺左係頂部

至於背面就係一d model的info,同正面唔同,側邊同背面都係磨砂

再黎就係開佢黎聽下喇

聽感方面,由於小弟唔係太專業,所以只係略略講講,M2 Pro聽起上黎三頻比較平均,人聲偏暖,亦能夠清楚聽到背景樂器ge細節。
有樣野唔係咁好ge就係操作太過集中係側邊ge音量旋鈕,如果壞左就會好麻煩。

師兄,請問張SD 咭插入後喺唔喺會突咗D出嚟?

上次喺會展試過, 聲就好正, 但hang機hang到暈, 試半個鐘但其實只係聽左兩、三首歌, 大部份時間就係hang機, 然後boot機, 再聽又hang, 又boot~~:faint:, 想知而家hang機情況多唔多:haha:

至於露卡就的的咁多啦!

有咩? 我末試過噃!

上次喺會展試過, 聲就好正, 但hang機hang到暈, 試半個鐘但其實只係聽左兩、三首歌, 大部份時間就係hang機,  ...
minolta_hk 發表於 2016-1-10 22:52

我都有部M2P, 但從未hang過機?
琴日連續聽咗2次2個鐘都冇問題

部機外形靚, 但我唔覺得人聲暖....
可能我聽開802, 我覺人聲唔夠暖802暖

影音展嗰部應該仲係工程機

用左幾日M2PRO....忍唔到手上埋M2S

好好聲!   乜都好好, 係差DD動態就無敵 (同DX100比只輸動態)

你們係唔係剩係放WAV?
我唔知我5XXX首音樂檔(alac + 少量mp3)有邊首唔夾部機
是但放1XX首入去就detect到, 放晒5xxx首入卡就一首歌都detect唔到