音色最似K701既入耳

大家覺得邊隻入耳音色最似K701?

K701個音色真係好正,中高音同人聲果種華麗感覺真係會聽上癮

聽過聽人講話音色最似K701既K3003同EX1000

K3003聽落個整體調音都似K701,特別中高頻同人聲果種通透感好似

EX1000個音色同K3003好接近,中高頻透明感更加誇張,但係人聲就完全唔似,相比黎講仲有D悶

小弟聽得唔多,想問下各位前輩覺得依家入耳其實邊隻最似K701?

我都想知, UE 4 pro調音似, 但高頻和透明感差好遠

咁調轉黎講入左701咪好似入左k3k3咁囉

回覆 3# aN_aa

我諗k701會正過k3k3, 始終係耳牛

回覆  aN_aa

我諗k701會正過k3k3, 始終係耳牛
teamhardcore 發表於 2016-1-17 17:31

即刻拎出黎聽下

有人話Inear sd4 似3k3

即刻拎出黎聽下
aN_aa 發表於 2016-1-17 20:00

買啦,個價好親民,買返屋企先試得真

賣得平唔好當佢係流得架,佢個高音係有d料到,好毒

大家覺得邊隻入耳音色最似K701?

K701個音色真係好正,中高音同人聲果種華麗感覺真係會聽上癮

聽過聽人講 ...
78952631 發表於 2016-1-17 15:27

ching K701真系咁正?
    請問CHING 用咩裝備推K701?
    求教

ching K701真系咁正?
    請問CHING 用咩裝備推K701?
    求教
kenli912 發表於 2016-1-17 20:11

http://www.soomal.com/doc/20100005677.htm

參考下, 佢冇點你
國產版K701的聲音風格仍然保持了AKG一貫的聲音風格,但卻是我們測評過幾款AKG高階耳機中聲音最均衡,中頻最飽滿,動態相對更好一些的一個型號或批次。如果你的音源系統并不夠強力,例如沒有耳放,那么搭配一塊好一些的音效卡或播放器,國產版K701會比老款有相對更好的表現,如果音樂類型集中在人聲,那這個優勢更會非常明顯。

其實之前聖誕$999通利買左,
之後買埋個smsl sap-8枱擴黎推。

不過呢隻野,聽好多人講都係好難推得好,
當然我只係普通用家就無理咁多了