求推介下player或者player + dac

真心求教, 請大佬們教下野

上次拎左你地萬零蚊推介, 最後只係用左利士錢買左ue11pro,
上個post連結在此
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D5&page=1

而家就等緊貨到, (已到手)
店員就叫我換player先至諗要唔要dac,
叫我唔好用x1喎,
音源問題,
到時再試返套新player

講返主要聽歌感覺係要動態感不錯,
主要聽女聲IU, 胡琳, 吳若K, 謝安琪
希望可以同ue11pro夾d

返工放工行街搭車訓覺等等都會聽
求各位推介下
budget唔好太貴利士不足

買部mojo

買部mojo
78952631 發表於 2016-4-8 00:41

用x1駁mojo會唔會音源唔好?
定係line out就得?

回覆 3# brainiepc

大佬呢部好D定係FIIO X7好D,
淨PLAYER好定係拎返X1配MOJO好?

Iphone咪得囉

Pioneer XPA-700
brainiepc 發表於 2016-4-10 22:33

依部野好快沒電。。。試下ha300如何??

你需要一部output impedance細過1ohm既player/dac, 音色睇你個人喜好