[測試] 唔怪得 846 唔啱我

夠胆死一到就反相

http://www.innerfidelity.com/ima ... teFilterSample2.pdf

中高單元反相咁駁? 照計應該聽唔出格

似係試緊機嗰時個測試員係檯底攪緊啲嘢,去到最浪漫時刻之腳震頂到張檯。

擺明就係你部機問題啦
我用 蘋果6 手機推出黎好靚聲,問鼎音響界
HD800耳牛直推 都唔會放佢在眼內

擺明就係你部機問題啦
我用 蘋果6 手機推出黎好靚聲,問鼎音響界
HD800耳牛直推 都唔會放佢在眼內:n ...
sapphire4890 發表於 2016-5-9 20:27

我都覺得係樓住問題.
人地SHURE 咁大間公司. 如果有呢D問題 點會仲賣出街.
比佢條2打6亂UP.

一個講緊音響性唔好聽,另一個講音樂性好聽,冇得講

我都覺得係樓住問題.
人地SHURE 咁大間公司. 如果有呢D問題 點會仲賣出街.
比佢條2打6亂UP. ...
大有仔 發表於 2016-5-9 23:17

你估shure唔知846既問題咩,如果佢真係咁無敵,就唔會研究kse1500, 佢用kse1500黎解決呢d問題咁解

回覆 2# al21

問題係到果個頻率就反相,上到另一頻率又正常返,冇方向同定位嘅流行音樂,話聽得出有影響一定呃人。古典樂由一個獨奏到過百人,好錄音加上夠班 HiFi ,好易聽到整個樂團型態同排列,用 846 聽時,當有樂器入咗 846 會反相嘅頻率,因為一時正相一時反就變得唔穩定。

846 唔聽古典乜事都冇,仲有好正嘅打鉄皮低音

回覆 4# sapphire4890

下面位小朋友信哂你啲反話啦。我諗你話動鐡低音天下無敵,佢都深信不疑

回覆 7# teamhardcore

係呢位朋友仔唔知啫。
我識一個日本人,耳機發燒友,問我:乜你見過 Shure, 有參與過有關古典音樂事而咩?