新玩具 Sony MUC-M2BT1 藍芽無線 "升級線"

呢條藍芽無線 "升級線" 睇中咗一段時間,但香港一直未到貨......

Sony MUC-M2BT1

Sony MUC-M2BT1.jpg

今日上香港 Sony 官網,終於有得預訂了!會員有85折,二話不說訂了,預計5月尾可以到舖取貨。

今次呢條二代續航力大增,又有LDAC,打算用來接對 XBA-A2出街用,好期待呀!

之前DC肥花有介紹過, 話條線太長, 師兄用嗰陣要小心勾到野

之前DC肥花有介紹過, 話條線太長, 師兄用嗰陣要小心勾到野
karsocrates 發表於 2016-5-11 17:15

謝謝 C Hing 提點 咁樣我反而放心,我其實已經有一條 Sony SBH-80,有時覺得條線唔係好夠長,轉頭時要就住就住,可能係我頸太長

SBH-80要著恤衫/有領衫先戴得穩,著 tee 時有時會跣落背脊,依家 M2BT1 呢個新設計解決咗呢個問題,雖然個人覺得新設計無咁靚仔......

karsocrates 發表於 11/5/2016 17:15

講長都唔夠人地駁去手機果 d 咁長 la

講長都唔夠人地駁去手機果 d 咁長 la
pk1667 發表於 2016-5-12 09:56

C Hing,世事都給您看透了!

回覆 6# brainiepc

有無link?

終於到貨!尋日去咗取貨,夜晚快手開箱、叉電

MUC-M2BT1

Made for XBA Series

User Manual

Sony Pouch

With XBA-A2

我今朝用 NFC 配對完後經 aptX 播 LG G3 手提電話上的歌仔,相比 A2 直插 G3,條 MUC-M2BT1 推力大好多,對 A2 一圏兩鐡的控制力明顯好很多,特別係個 bass 飽滿同收放快了,整體聲底由直推的 "薄同鬆" 改善為厚聲底了

由於未煲,所以詳細報告稍後再補。

入手後先知道,呢條藍芽支援 Multi Point 的,即係連接 DAP / Walkman 之餘同時間可以連接手機   可以放心聽歌唔怕 miss call 了

http://helpguide.sony.net/mdr/mu ... s/TP0001036070.html