[開箱] [胡亂放毒,害己害人]國產DIY版535後,今日入手Fender FXA7

其實見佢話出果陣已經有少少想試下,直到近期有師兄/姐入手放毒,今日終於試完,即PAY
去圖

因為

所以
而且

一開出黎見到條線...咁雞既

但是要煲下先

兩支火箭,未試過,其實對比一般既耳膠,會有咩唔同
未煲時,高中頻好暗,低音強勁,比一般動圈震撼
煲左二三個鐘後一聽,高中頻出返D,但都唔夠用緊果隻DIY版535好(聽唔慣?),同仲係有少少左右唔平衡咁
最後發現原來唔關事......
變個身先

拆左原本用緊果條落去,都幾鬆,同有少少唔FIT位,唔調返好支針係會接觸不良
問題就黎LA, FXA7中間支針唔係兩塊式既設計,冇得用鉗夾埋少少,一郁要成支柱推,線中間果支同樣,個設計有少少唔好

換線後高中頻咇多左D黎,女聲仲比DIY版535前多少少 低音就更加唔洗講,震緊

之後將條原裝線插落DIY版535試,一聽...... 左右唔平衡,高,中頻後左一條街
可能未煲條線LA,但都唔太期望原裝果條會好得去邊

事後諗住拆返條原裝線出黎時,PX LA,咁緊既,拉扯左幾分鐘先強行拆出
所以大家如果要試就做好心理準備,果條線可能會因為強行拆出時報廢

其實FXA7條原庄線會唔會同Shure SE215原庄線差唔多聲?

樓主對diy 535係邊對
有冇link

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

系咪我放毒果對diy535?

回覆 3# chung922

4粒W4R新配置不帶線版,都兩年前既野黎,我都係俾哩到既師兄毒害入左

回覆  chung922

4粒W4R新配置不帶線版,都兩年前既野黎,我都係俾哩到既師兄毒害入左 ...
apple_100 發表於 2016-5-28 10:54

有冇link 睇下
Pm 都得

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

回覆 2# ken9999

冇試過215原裝線,俾唔到意見,同埋都唔係玩左咁耐,仲係新手村 俾唔到咩專業意見

回覆 4# shal

記得好似有幾個師兄都有入,師兄你好似係其中一個

回覆  shal

記得好似有幾個師兄都有入,師兄你好似係其中一個
apple_100 發表於 2016-5-28 11:01

系
我系diy 535 4單深進

其實見佢話出果陣已經有少少想試下,直到近期有師兄/姐入手放毒,今日終於試完,即PAY
去圖

因 ...
apple_100 發表於 2016-5-28 01:49

師兄玩開Fender結他, 有無插過結他 Amp試?
    FXA7調音陣味你覺得似唔似先