在家想搵一個能夠電腦直推的開放式耳筒,請問有推介嗎

本身係用嚟打機用,揀咗ath-adg1,價錢22xx,
佢用緊ad700x都係10xx,俾多1200買支咪好唔花算,決定買支咪加個開放式耳筒打機
所以想問下幾個問題
1) ath-adg1有冇師兄用過,22xx又值唔值得入手?
2)想搵個2000以下既開放式耳筒,有咩好選擇?
Thx 師兄回答

家用、打機用仲要開放式,唔怕嘈到屋企其他人咩……

hk133 發表於 2016-5-30 18:48

其實冇乜問題,只要唔係睇愛情動作片

<---家用+打機+開放式,全部做齊,仲要唔係放房係放廳
嘈到人?電視劇仲大聲過我喎

hk133 發表於 2016-5-30 18:48

我間房隔音,所以唔怕,不過我可能買多個封閉式,用黎夜晚打機,諗緊買g4me zero

其實冇乜問題,只要唔係睇愛情動作片
ken9999 發表於 2016-5-30 20:05

師兄反而我覺得開放式會影響到你打機多D

K712 算唔算?
2000蚊我聽過最好係佢
我諗就算你直推推唔到都好過一堆頭戴
到時想玩大佢
買D amp就可以

趁後生捱義氣做white mouse, 幫叔叔試下新野啦..
一野就有開放/封閉..  on-ear in-ear over-ear open-ear  ...
brainiepc 發表於 2016-5-30 23:41

唔好晒師兄,終於有理由入隻K701玩下,千幾蚊唔係貴可以粗用下
白老鼠唔敢做,都係留返俾D真有錢人玩

K712 算唔算?
2000蚊我聽過最好係佢
我諗就算你直推推唔到都好過一堆頭戴
到時想玩大佢
買D amp就 ...
H.M.LAM 發表於 2016-5-30 22:45

師兄,我八卦問問,新手一名,如果揀台amp有咩要注意?可能會買對K701入坑試試