入門新手揀player,求師兄/高手指教

最近買咗個好啲嘅耳機用電話(z3)聽硬下覺得差啲咁,用ipod又播唔到flac所以想買個好少少嘅player。求各位師兄幫小弟推薦/揀下
#聽開aimer,one ok rock,Adele同歐美pop (幾雜食)
#耳機有im02, im50,同se215 se
(主要係用im多)
諗緊有fiio x1 ,xduoo x3 同sony a25

比較好睇+比較靚聲:fiio x1
界面樣衰+最靚聲:xduoo x3
clear audio+超重味精 +LDAC:sony a25

#2 全部播到 dsd ?
brainiepc 發表於 2016-6-3 08:51

xduoo x3幾舊水人仔窮玩DSD算係咁
不過介面幾嚇人又係真

xduoo x3幾舊水人仔窮玩DSD算係咁
不過介面幾嚇人又係真
teamhardcore 發表於 2016-6-3 09:14

DSD 假就得 真DSD 未必play到~

DSD 假就得 真DSD 未必play到~
shal 發表於 2016-6-3 09:49

Play得到唔代表play得好,幾舊水野,買既人自然明白,649人仔有寫dsd呢個spec得呢部, 相信買既人唔會當佢貴機咁玩

三部之中最平,支援最多file format, 最靚聲, 窮人至愛

Play得到唔代表play得好,幾舊水野,買既人自然明白,649人仔有寫dsd呢個spec得呢部, 相信買既人唔會當佢 ...
teamhardcore 發表於 2016-6-3 10:42

xduoo x3 部機好型到核爆wo

xduoo x3 部機好型到核爆wo
shal 發表於 2016-6-3 11:12

型唔型睇你點睇啦

http://www.head-fi.org/t/803660/fitear-442-digital-audio-player

平時行過dma見到呢件非賣品,我覺得佢不知幾型

a25+im02
aimer, adele, maroon 5都係得hi-res
坊間啲dsd都係黑膠錄出黎,所以唔使理樓上班人

型唔型睇你點睇啦

平時行過dma見到呢件非賣品,我覺得佢不知幾型 ...
teamhardcore 發表於 2016-6-3 11:17

OEM名ja 個外型Sony 正佢好多@@