呢三部DAP檔位差不多大家會點揀?

我朋友煩左我好耐 加上我又有DD心動上中上grade player (android OS)

搵下文張發現
OPUS#1 / FIIO X7 / ONKYO DP-X1  價位好近全部行貨價位都係5.5k左近~

我朋友就係用K3003果位 玩在用緊FIIO X5

係呢三部檔中OPUS#1 & ONKYO 好像比較有睇頭D
但發現Opus#1好像好少人用XD

我打算搵我個朋友做下白老鼠先
我就等我回復完氣先升級
近日先入手FXA7+7N OCC 銅線+HA2 要回下氣~~

x7  上2星期右店問過4.5k喎

Opus#1我試過
部野都幾重味精
特別係d低音到
佢好想做到低音量多
但搞到怪怪地,其他樂器例如係銅鑼個類都怪埋
分析力唔高,同dx80 同級
老實講我幾失望,話曬係用ak240 d料比d咁既貨我(雖然240 d料其實唔係真係咁好啦 )
另外兩部都可以話未聽過,上次去dma想試X1
點知有bug認唔到我d歌只可以聽佢地有個d所以唔評

x7  上2星期右店問過4.5k喎
kelvin111880 發表於 2016-6-6 16:19

price.金 show 5200
現在的機係根AM1 定AM2?

Opus#1我試過
部野都幾重味精
特別係d低音到
佢好想做到低音量多
但搞到怪怪地,其他樂器例如係銅鑼個類都 ...
H.M.LAM 發表於 2016-6-6 16:27

@@
but Onkyo 不是可以用hiby player 嗎?

回覆 4# shal

am1..價格網應該標正價掛..唔太準
淘寶有am0版..平300..

回覆  shal

am1..價格網應該標正價掛..唔太準
淘寶有am0版..平300..
kelvin111880 發表於 2016-6-6 16:54

右店賣的x7 係AM0? 定AM1?

回覆 7# shal

AM1

唔知香港有AM0版未

回覆  shal

AM1

唔知香港有AM0版未
kelvin111880 發表於 2016-6-6 17:01

4.5k幾抵諗。

4.5k幾抵諗。
hk133 發表於 2016-6-6 17:06

準確d係$449x