我都胡亂放毒DP-X1 二手日水+自行改做好2.5線+銅銀線分享

作日收左部日水98%新全齊的DP-X1 價格不講了
2.5 3.5交收時test沒事
回到工司即玩了,不過只可玩3.5 mm 因為我fxa7條7n銅線係3.5mm要改做先得

過左一陣之排係淘淘入手的一些線都到手
左係7n銅+銀8心線好粗,中間平野銀線IE8用4心線, 右係8心7N occ銅 micro to sony
點解會係micro to sony 因為我買錯,不過唔緊要我自己改

條銅銀好靚XD

放工後出左SSP排檔買micro usb頭&2.5MM頭+一對mmcx乸頭改做TTpod T1

回到家個女訓左開工

改好了巳試左機係應到遲下放聽感

3.5 to 2.5平衡頭都完工 即時聽反幾首jass 一聽哇同3.5差好L遠囉~ 毒死左

另外用DIY四單+846+FXA7玩過下呢條線又係哇左一聲
同我上次去MK玩條1.6k的線聲感好似~ 但呢條只係4xx人仔

TTpodT1  改做要遲下先得因為我仲未改上面條銅銀做2.5mm
仲要做條micro to micro + ha2的聽感,仲有FXA7 runin好後聽感

師兄又話唔入DP-X1?

師兄又話唔入DP-X1?
cong9402 發表於 2016-6-9 12:15

二手價格可接受嗎

Diy

回覆 3# shal

PM左師兄問條線

Diy
D@niel_Ng 發表於 2016-6-9 13:10

Haha 順帶一提支雞系usb 雞
不過好夠力 15秒就溶到鉐

回覆  shal

PM左師兄問條線
cong9402 發表於 2016-6-9 13:26

個盒上有名的Xd.....
我要搵返條link比你

二手價格可接受嗎
shal 發表於 2016-6-9 12:26

祝你好運,希望唔會係翻修脫手貨

祝你好運,希望唔會係翻修脫手貨
ken9999 發表於 2016-6-9 13:55

日水點翻修ship過去再ship回來應該沒人禁做吧

仲有我有好幾個fd都用左半年多2.5 3.5都沒事
就算有事我自己都識repair Xd

我自己都成日做iPhone & android 維修
Android壞usb頭我自己都換過好幾部

回覆 9# shal

一般user的話通常唔會ship黎ship去
但我識果班會過日本走水貨既會咁做(而事實亦已經做左)