淘寶cm耳機?

有無ching用過永恒六/八鐵一圈同無畏既s10?我想知依2隻既聽感係點

Update:已放棄永恒(多謝ching提醒),轉左target去dressage,不過又好似無咩人講

By KCl

永恆定制

無畏我冇試

永x我一圈六好耐之前都講過我奶左野嘅
斷頻,4kHz至8kHz飛左唔知去邊,暗到乜咁
比n個人試都只有我奶左野嘅結論

via HKEPC Reader for Android

回復 3 #bunch

之前好似見過相似既post,但係唔記得左係邊間
多謝ching你既提醒先

By KCl

回復 bunch

之前好似見過相似既post,但係唔記得左係邊間  
多謝ching你既提醒先

By KCl ...
cms4c17 發表於 2016-6-20 18:56

S10低頻幾實,有機會聽到頭暈

可以試下S5

回復 5 #aN_aa

點暈法?重過頭?
原本諗著支持下本地cm,但試左公模之後覺得高音去到某d位覺得刺耳,雖然佢話係耳膠問題…但都係有d卻步

By KCl

回復 aN_aa

點暈法?重過頭?
原本諗著支持下本地cm,但試左公模之後覺得高音去到某d位覺得刺耳,雖然佢話 ...
cms4c17 發表於 2016-6-20 19:54

我就無頭暈,但隻野低頻量係較多,
高音無刺耳,用fiio x1聽咋,所以用其他player會仲有提升(我估)
再高技術d我就唔知點表達

回復 7 #aN_aa

星期四試埋另一間先再決定
(上次前試既係10/f既4圈2鐵)

By KCl

我有無畏F8 我覺得低音岩岩好,人聲唔錯,分析力好好,不過之前用DX90 一聽弦樂比較多的歌d 高音位會聽得好辛苦 層次感一般,但轉用dpx1 又另一世界

回復 9 #joeytoku

Ching你當時係直接買定試聽左先再落手?

By KCl