新手有關台機平衡口一問??

淘寶借圖請教一下..問過淘寶客服..佢地好似唔識咁..所以係呢道請教下各位C兄..

1.呢D平衡口.同隨身播放器既2.5口係咪用途一樣?
2.如果耳機已經換左2.5平衡線..應該要加D咩插到台機上??

回覆 1# kelvin111880

呢個XLR係後級用,唔係耳機用喎

回覆  kelvin111880

呢個XLR係後級用,唔係耳機用喎
ken9999 發表於 2016-6-24 21:39

即係台機係用唔到2.5平衡線??

即係台機係用唔到2.5平衡線??
kelvin111880 發表於 2016-6-24 21:41

台機耳擴用平衡唔會用2.5插囉…
手提機要便攜先搞2.5平衡出黎,都用到台機囉,梗係用雙3PIN XLR或者4PIN XLR啦,真係貪2.5插好用咩…

入耳應該無xlr
大耳牛就有

回覆 5# chungsm

咁…又唔係絕對既
出面真係有雙3PIN XLR > MMCX線賣,唔介意大大揪係可以照買黎用
我自己都仲睇緊未睇啱

台機耳擴用平衡唔會用2.5插囉…
手提機要便攜先搞2.5平衡出黎,都用到台機囉,梗係用雙3PIN XLR或者4PIN  ...
ken9999 發表於 2016-6-24 21:47

c兄意思係3.5耳塞加個3/4pin既頭再插台機嗎?

回覆  chungsm

咁…又唔係絕對既
出面真係有雙3PIN XLR > MMCX線賣,唔介意大大揪係可以照買黎用
我自 ...
ken9999 發表於 2016-6-24 21:50

原來係直接成條線..明白thx

回覆  chungsm

咁…又唔係絕對既
我自 ...
ken9999 發表於 2016-6-24 21:50

原來有喇
不過用xlr,我覺得大耳牛好d

原來有喇
不過用xlr,我覺得大耳牛好d
chungsm 發表於 2016-6-24 21:54

我新手乜都唔識..最近係tb留意有邊部1000人仔左右既解碼放一體機比電腦用.見到呢d"平衡"口..就諗起呢d白癡問題..

有無c兄有推薦邊部??