我的五單元耳機

大家唔好問我邊間店喇 (不過咁明顯都估到啦)
費事又俾人話又好評又post 相就係廣告啦

我唔會話佢係咩型號耳機的幾多%
但就係我想要的聲音

手工<<<自我感覺良好, 俾95分
調音<<<我叫店主幫我調偏向中高,唔好d低頻轟得咁勁,出黎效果係我想要的調音, 俾90分
性價比<<以呢個價錢, 有呢個聲感覺好值, 但未係超值, 我自己只係用westone es3 黎比較
                  佢比es3高中低都好, 音場闊, 反應快, 有彈性, 但聽舒情歌又好甜, 至少甜過用緊的陳年es3,
                  用d 超貴耳機的師兄請高檯貴手,因為一定冇得同你地的耳機比較

去相
我揀左亮黑, 不過好痴手指毛

左右導管就慣性左藍右紅

新版公模導管亦改左更接近某耳機設計

導管出口算叫做得圓

由於店主跟的防水盒太過
我加錢換左pelican 1010
全套就跟以下配件
仲送001 線

不過自己已經餵左條金銀合金線俾佢

最後個人意見係如果你打算買某店的六單元耳機
不如加多少少錢直接入呢隻五單

亮黑面可以買D 金屬貼美化下, 定期換下形象

回覆 2# ~~峰~~

我都睇緊

回覆  ~~峰~~

我都睇緊
diff 發表於 2016-7-18 23:35

佢仲有冇咁忙,使唔使等佢兩個月啊?

回覆 4# bassfranky

差一日足兩個月
不過佢話宜家有助手會快左好多
但見佢改番個公模導管同送001線就當係安慰獎

回覆  bassfranky

差一日足兩個月
不過佢話宜家有助手會快左好多
但見佢改番個公模導管同送001線就 ...
diff 發表於 2016-7-19 00:21

你個係0.78定係##%插座标准呢?thx

你個係0.78定係##%插座标准呢?thx
bassfranky 發表於 2016-7-19 02:00

不是0.78
樓上條線我已經拎左去改番合適的插頭

等左咁耐終於等到我都偏好中高,原版低音比較多,唔係太岩口味

俾啲壓力佢咪會造好啲囉......之後訂嗰啲一定有著數,最少唔會好似之前嗰啲咁一用機度兩邊好多個位有成幾dB相差

不過重點係唔好再用人哋個名嚟提升自己個銷量囉,同埋提醒多一句,人哋已經做咗嘢好耐,所以你哋講嗰啲名時都係唔好再用,唔係人哋真係告7你哋,就算明知係未必告得到,但係玩你哋一鑊都好,同上次AxG一樣

遲d出個"我的六單元"耳機。。。
等左五十日。。