新手$1000求入耳式耳機推薦

小弟對呢啲野唔太熟悉
暫時都係睇啱se215
貪佢可以換線
同埋係L頭
有無其他差唔多嘅款?
如果要有mic會唔會得返好少選擇?定係可以換過條有mic嘅線?
thx

可以試ATH-IM50 or ATH-E40
但E40香港得水貨
兩隻CP值都好高

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# losiukit1

im70

im50同im70都係L頭
兩隻有咩分別?
有啲人話im70只係im50嘅升級版
係個殼唔同咗
咁音色會唔會話有好大分別?
im70淨係得紅色又唔係幾鍾意
值唔值得比多幾舊水嚟買im70?
定係im50就算?
e40得水貨咁唔博啦
耳機壞咗好似冇咩邊度會整

求更多ching比更多推薦

im50同im70都係L頭
兩隻有咩分別?
有啲人話im70只係im50嘅升級版
係個殼唔同咗
咁音色會唔會話有好大分別 ...
losiukit1 發表於 2016-7-21 17:57

Im50, im70, e40三揀一緊係e40啦, 唔同級數既單元

不過都要試聽,因為人人口味唔同,硬件好唔代表你鐘意

Im50, im70, e40三揀一緊係e40啦, 唔同級數既單元

不過都要試聽,因為人人口味唔同,硬件好唔代表你 ...
teamhardcore 發表於 2016-7-21 18:32

呢樣嘢係價錢上已經反映咗出嚟
但係E40係香港可以點買?
如果壞咗嘅話搵返香港at會唔會整?
同埋邊度有得試聽?
其實我都係用手機聽歌
E40應該唔會話好難推掛?
唔好毒我買dac嗰啲嘢住

油麻地現時點鐵三角代理度有得試,保養就應該冇

油麻地現時點鐵三角代理度有得試,保養就應該冇
teamhardcore 發表於 2016-7-21 18:53

咁係咪可以買埋?
幾錢到?
BTW代理有得比你試聽係無保養?咁有趣嘅

帶齊架餐過去試左先..順便問下有冇現貨定係訂.
香港都有幾間維修耳機..

油麻地間野其實都係得訂,上個月去冇得試
上星期響星際見到一間有現貨(果間野話"行貨",不過連代理自己都未傾好代理權,佢嘅"行貨"點"行"法就唔知喇)