[開箱] Coolermaster Masterpulse非專業開箱

近排用緊果隻earpod壞左,一直都想去買過隻,但一直都冇時間,咁岩今日行過黃金就順便落去睇下,就見到原來cooler master都有出耳機,真係估佢唔到。最後見佢靚靚仔仔又有得較低音冇試聽到就買左佢。

講到有Bass Fx技術好似好勁,其實我唔知咩黎

睇返背後嘅介紹好Bass Fx技術好似就係指調教低音嘅功能

包裝都算精美,一打開就可以見到耳機以及便攜盒

影張全家福先,盒入面主要有耳機,耳機盒,大中細耳膠同一本說明書

黎張耳機特寫先,金屬質感相當唔錯。

只要扭動呢個旋鈕就可以輕鬆調節低音效果

黎張耳機嘅拖膠特寫先,做工相當唔錯。

耳機嘅大中細耳膠,如果有加細嘅耳膠就更好喇

最後黎張3.5mm嘅耳機鍍金插頭,上面印左cooler master嘅logo

總結:
買果陣都唔太期待佢嘅音質會有幾好,因為coolermaster唔係做耳機出身,單純只係覺得幾好睇而買,買到返去第一下聽其實以為中左伏,低音鬆散,下潛度唔夠,人聲十分朦朧,於是就嘗試調教下個重低音旋鈕,調完之後即時唔同曬。原來一開始佢幫我開左bass fx,仲要扭到最盡。當關左呢個bass fx之後,人聲當堂清晰返曬,低音亦變得結實,但係量就變得唔多。最後將個bass fx旋鈕較到去中間就岩岩好,總括黎講都算係一款唔錯嘅耳機,三百幾蚊貨仔,真係冇得要求咁多。不過呢d都係個人感覺,並非專業評論。

支持開箱

真係估唔到呢隻牌子都會出耳機(唔知係邊隻掛名定真係佢自己搞?)
CHING佢個BASS FX其實係咪可以左右耳兩邊獨立調較?

回覆 2# ken9999

冇錯,兩邊都有獨立旋鈕調較

coolmaster 都出耳機,犀利

睇個post名仲以為入錯版

睇個post名仲以為入錯版
ten123456789 發表於 2016-7-30 11:54

哈哈 以為去咗硬件區

我初頭都以為去左硬件區

水冷耳機

近排用緊果隻earpod壞左,一直都想去買過隻,但一直都冇時間,咁岩今日行過黃金就順便落去睇下,就見到原來 ...
PANTO 發表於 2016-7-30 10:27

只要聽過圈鐵,必定中毒。
唔會再有興趣聽Cooler Master呢類入門級動圈in-earphone!

D膠望落ok